Josh Rock schakelt Gerwyn Price uit in Rosmalen; Martin Schindler in beslissende leg langs Luke Woodhouse

Josh Rock en Martin Schindler hebben zich in navolging van Jonny Clayton en Michael van Gerwen geplaatst voor de laatste vier op de Dutch Darts Championship. De halve finales en finale vinden later op de zondagavond plaats.

Rock wist opnieuw een knappe zege te boeken, nadat hij eerder in het toernooi al te sterk was voor Dirk van Duijvenbode (6-3) en Cameron Menzies (6-5). Ditmaal moest Gerwyn Price het hoofd buigen voor 'Rocky'.

Price opende de wedstrijd met een break in de eerste leg, maar de drie daaropvolgende legs gingen allemaal naar zijn Noord-Ierse tegenstander. In de vijfde leg kwam de volgende tik van Rock aan Price, nadat hij een 145 finish wist te gooien voor een 4-1 voorsprong.

Een 11-darter bracht Price terug tot 2-4, maar Rock behield zijn marge van drie legs door een 119 check-out te gooien in de zevende leg. Price verkleinde daarna opnieuw de achterstand na een 120 finish in de achtste leg, maar een kans op een break kreeg hij niet meer. Met een 14-darter in de negende leg besliste Rock het duel.

Martin Schindler wordt de tegenstander van Rock in de halve finales. 'The Wall' verspeelde aanvankelijk een voorsprong tegen Luke Woodhouse, maar kon de overwinning toch nog over de streep trekken.

Schindler had namelijk eerst een 3-1 achterstand omgebogen in een 5-3 voorsprong via een 147 finish, 13-darter, 14-darter en een 137 check-out. Woodhouse dwong een laatste leg af met een 13-darter en een 101 finish, waarna Schindler de partij alsnog naar zich toetrok met een 12-darter in de laatste leg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties