Keuze tussen darts en snooker is niet moeilijk voor Hearn: "Darts, alleen al omdat deze sport zo spectaculair gegroeid is"

Barry Hearn blies dit jaar 75 kaarsjes uit. Toch blijft Engelsman nog steeds van dichtbij betrokken bij de organisatie van zowel snooker- en dartstoernooien.

In een gesprek met Stephen Hendry op zijn youtube-kanaal Cue Tips werd Hearn gevraagd naar zijn favoriete sport: darts of snooker. "Darts, alleen al omdat de sport zo enorm gegroeid is aan populariteit en het feit dat snookerspelers in mijn ogen nog steeds een beetje verwend zijn, en dan ben ik heel kritisch", zegt Hearn.

"Ik heb het gevoel dat er op de PDC Pro Tour 128 spelers achter me staan. Zij doen er alles aan om hun sport te promoten, om mediamogelijkheden te creëren, ik heb niet precies hetzelfde gevoel bij de snookerspelers. Ze zijn een beetje vastgeroest in de gloriedagen, die eigenlijk niet eens de gloriedagen waren. Het prijzengeld is tegenwoordig groter dan het ooit is geweest en wordt steeds groter, het kijkerspubliek is groter. Ze moeten begrijpen dat het tweerichtingsverkeer is."

"Darts dus, alleen al voor de snelheid van de sport en de liefde van het publiek dat gewoon een geweldige tijd heeft", vervolgt Hearn. "Als je een kaartje koopt voor het darten weet je niet naar wie je gaat kijken, want als je ze niet van tevoren koopt is alles al snel uitverkocht. Veel mensen komen ook gewoon naar dartstoernooien voor de sfeer, het darten zelf is vaak bijkomstig."

Lees meer over:
PDC Barry Hearn

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties