Kevin Doets boekt belangrijke overwinning op European Darts Open; tegenstander van Van Gerwen ook bekend

Kevin Doets is doorgedrongen tot de tweede ronde op de European Darts Open in Leverkusen. De Nederlander versloeg Nico Blum met 6-3 en deed uitstekende zaken in de kwalificatierace voor de World Matchplay

'Hawkeye' mag dromen van een debuut op het prestigieuze toernooi in Blackpool. Doets staat momenteel één plek buiten de kwalificatieplekken, maar heeft zijn achterstand concurrent James Wade in ieder geval teruggebracht tot 1000 pond. Wade speelt later op de dag nog in de eerste ronde tegen Michael Smith.

Doets had al ruim een comfortabele voorsprong tegen Blum. Dankzij twee 15-darters werd het 4-0 voor de 26-jarige darter. Blum verkleinde daarna de achterstand tot 5-3, alvorens Doets de wedstrijd besliste met een 16-darter.

De tegenstander van Michael van Gerwen voor de tweede ronde van de European Darts Open werd ook bekend. Dylan Slevin bemachtigde een plek in de tweede ronde van dit toernooi door Jamie Hughes met 6-4 te verslaan.

Beide mannen hadden zich oorspronkelijk niet geplaatst voor dit toernooi, maar Slevin en Hughes geschoven door nadat vijf spelers zich hadden afgemeld voor het evenement in Leverkusen. Tegen Hughes kwam Slevin in de vijfde leg op een break voorsprong via een 17-darter.

De Ier verdubbelde de voorsprong daarna met een 16-darter. Hughes kwam daarna terug tot 4-4. Eerst halveerde 'Yozza' de achterstand met een 16-darter en daarna kwam de gelijkmaker met een 15-darter. Hughes miste daarna een kans om de voorsprong over te nemen, waarna Slevin 76 uitgooide om op één leg van de overwinning te komen. Met een 21-darter in de tiende leg velde Slevin het vonnis over Hughes.

De openingswedstrijd van het toernooi werd gewonnen door Dom Taylor. De Engelsman won met 6-3 van Radek Szaganski en dwong daarmee een clash met het derde reekshoofd Damon Heta af.

Taylor moest de eerste leg nog afstaan aan Szaganski, maar wist daarna vier legs op rij te pakken. Met een 170 finish verkleinde Szaganski de achterstand naar 2-4, maar de winst ging uiteindelijk met 6-3 naar Taylor.

Karel Sedlacek wist zich ook te kwalificeren voor de tweede ronde op de European Darts Open. Dankzij een gemiddelde van 96 en een finishpercentage van 50 procent was de Tsjech met 6-3 te sterk voor Matthew Dennant.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties