Speelschema vrijdagmiddag op European Darts Open 2024 met Andy Baetens, Kevin Doets en Jeffrey de Graaf

We gaan vrijdagmiddag om 13:00 uur beginnen met het achtste Euro Tour-toernooi van het seizoen. In Leverkusen vindt de elfde editie van de European Darts Open plaats. Dit evenement is het laatste Euro Tour-toernooi voorafgaand aan de zomerstop.

In de eerste ronde maken de Order of Merit Qualifiers en de diverse winnaars van de kwalificatietoernooien hun opwachting. Het toernooi wordt in gang gezet met een ontmoeting tussen Radek Szaganski en Dom Taylor. Daarna betreedt Karel Sedlacek het podium voor zijn wedstrijd tegen Matthew Dennant.

Volg de European Darts Open 2024 via onze LIVE SCORE!

De derde wedstrijd gaat tussen Jamie Hughes en Dylan Slevin. Een interessant duel voor Michael van Gerwen, want de winnaar van de partij tussen Hughes en Slevin komt in de tweede ronde tegenover 'Mighty Mike' te staan. Kevin Doets is de eerste Nederlander die gaat spelen op de European Darts Open. Hij gaat de degens kruisen met Nico Blum, die zijn eerste Euro Tour-toernooi sinds 2018 gaat spelen,

Ritchie Edhouse treft Jan Dueckers en kan tegen de Duitser proberen om voor het zesde Euro Tour-evenement op rij de tweede ronde te halen. Jeffrey de Graaf neemt het in de eerste ronde op tegen Andrew Gilding, terwijl Andy Baetens de strijd aangaat met Nathan Rafferty. De laatste wedstrijd van de middagsessie gaat tussen Marko Kantele en Daryl Gurney.

TV en livestream

Het toernooi zal worden uitgezonden door Viaplay en PDC TV. Zoals gebruikelijk bij de Euro Tour-toernooien bestaat de European Darts Open uit drie toernooidagen. De middagsessies starten dagelijks om 13:00 uur, terwijl de avondsessies om 19:00 uur van start gaan.

De eerste ronde vindt plaats op vrijdag. De zestien Order of Merit qualifiers en de winnaars uit de diverse kwalificatietoernooien maken dan hun opwachting. De top-16 geplaatste spelers stromen het toernooi op zaterdag in de tweede ronde in.

Op zondag volgt de ontknoping van het toernooi, met allereerst de derde ronde in de middagsessie. Zondagavond volgen de kwartfinales, halve finales en de finale.

Verdeling prijzengeld

Op de European Darts Open wordt er in totaal 175.000 pond aan prijzengeld verdeeld onder de 48 deelnemers. Zij krijgen in ieder geval 1250 pond aan startgeld. De top-16 geplaatste spelers die dit toernooi vanaf de tweede ronde instromen krijgen sowieso 2500 pond.

Zij moeten wel - net als de zestien Order of Merit qualifiers die in de eerste ronde starten - hun eerste wedstrijd winnen om het prijzengeld te laten meetellen voor de wereldranglijst en de andere rankingen. De winnaar van de European Darts Open 2024 gaat uiteindelijk naar huis met de hoofdprijs van 30.000 pond.

Speelschema European Darts Open 2024

Vrijdag 21 juni

Eerste ronde

Middagsessie (vanaf 13:00 uur)

Radek Szaganski v Dom Taylor

Karel Sedlacek v Matthew Dennant

Jamie Hughes v Dylan Slevin

Nico Blum v Kevin Doets

Ritchie Edhouse v Jan Dueckers

Jeffrey de Graaf v Andrew Gilding

Andy Baetens v Nathan Rafferty

Marko Kantele v Daryl Gurney

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties