Kevin Doets boekt overwinning op Ricardo Pietreczko in Leverkusen; Dave Chisnall in beslissende leg te sterk voor Luke Woodhouse

Kevin Doets heeft zich met een fraaie overwinning op Ricardo Pietreczko geplaatst voor de laatste zestien op de European Darts Open. De Nederlander won met 6-4 van zijn Duitse opponent.

Met onder meer een 14-darter kwam Doets op een 4-1 voorsprong. Pietreczko verkleinde daarna de achterstand met een 13-darter, alvorens Doets zelf ook een 13-darter produceerde voor een 5-2 voorsprong. Pietreczko sloot daarna nog aan tot 5-4, alvorens de wedstrijd door Doets werd beslist met een 12-darter.

Jeffrey de Graaf kon het in de tweede ronde niet bolwerken tegen Chris Dobey. De Zweedse Nederlander was dichtbij een stunt, maar moest zich na een beslissende leg gewonnen geven.

De Graaf mocht nog even dromen van een overwinning nadat hij een 5-2 achterstand wist goed te maken. Met drie gewonnen legs op rij kwam hij terug tot 5-5. De Graaf mocht daarna zelf beginnen aan de laatste leg, maar miste twee matchdarts om zijn comeback te bekronen. Met een 67 finish ging de winst daarna naar Dobey.

De wedstrijd tussen Dave Chisnall and Luke Woodhouse had ook een beslissende leg nodig. Laatstgenoemde stond 3-5 voor, maar Chisnall knokte zich terug naar 5-5 met een 98 finish en een 62 check-out. In de laatste leg werd het duel beslist door een 11-darter van Chisnall.

Ross Smith keert zondag ook terug op het podium van de European Darts Open. 'Smudger' zegevierde in de tweede ronde overtuigend tegen Callan Rydz. Smith won de eerste drie legs van de wedstrijd en boekte uiteindelijk een 6-2 overwinning op zijn Engelse landgenoot.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties