Speelschema zaterdagavond op European Darts Open 2024 met onder meer Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld

Nog vier Nederlanders kunnen zaterdagavond een plekje bemachtigen bij de laatste zestien op de European Darts Open 2024. Onder meer Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld maken tijdens de avondsessie hun opwachting.

Van Gerwen moet het in de tweede ronde opnemen tegen Dylan Slevin, die in de eerste ronde afrekende met Jamie Hughes. Voor Van Barneveld wacht een clash met Luke Humphries, nadat 'Barney' op vrijdagavond in een thriller te sterk was voor Krzysztof Ratajski.

De avondsessie wordt geopend door Danny Noppert, die tegenover Owen Bates staat. Verder staat er een clash tussen Gerwyn Price en Dirk van Duijvenbode op het programma. Dit is een herhaling van de finale van vorig jaar, toen Price met 8-7 de eindzege pakte.

Michael Smith gaat de strijd aan met Rob Cross, terwijl voor Martin Schindler een wedstrijd tegen Karel Sedlacek te wachten staat. Peter Wright treft Ritchie Edhouse, en de laatste wedstrijd van de avond gaat tussen Josh Rock en Dimitri van den Bergh.

TV en livestream

Het toernooi zal worden uitgezonden door Viaplay en PDC TV. Zoals gebruikelijk bij de Euro Tour-toernooien bestaat de European Darts Open uit drie toernooidagen. De middagsessies starten dagelijks om 13:00 uur, terwijl de avondsessies om 19:00 uur van start gaan.

De eerste ronde vindt plaats op vrijdag. De zestien Order of Merit qualifiers en de winnaars uit de diverse kwalificatietoernooien maken dan hun opwachting. De top-16 geplaatste spelers stromen het toernooi op zaterdag in de tweede ronde in.

Op zondag volgt de ontknoping van het toernooi, met allereerst de derde ronde in de middagsessie. Zondagavond volgen de kwartfinales, halve finales en de finale.

Verdeling prijzengeld

Op de European Darts Open wordt er in totaal 175.000 pond aan prijzengeld verdeeld onder de 48 deelnemers. Zij krijgen in ieder geval 1250 pond aan startgeld. De top-16 geplaatste spelers die dit toernooi vanaf de tweede ronde instromen krijgen sowieso 2500 pond.

Zij moeten wel - net als de zestien Order of Merit qualifiers die in de eerste ronde starten - hun eerste wedstrijd winnen om het prijzengeld te laten meetellen voor de wereldranglijst en de andere rankingen. De winnaar van de European Darts Open 2024 gaat uiteindelijk naar huis met de hoofdprijs van 30.000 pond.

Speelschema European Darts Open 2024

Zaterdag 22 juni

Tweede ronde

Avondsessie (vanaf 19:00 uur)

Danny Noppert v Owen Bates

Rob Cross v Michael Smith

Gerwyn Price v Dirk van Duijvenbode

Michael van Gerwen v Dylan Slevin

Martin Schindler v Karel Sedlacek

Luke Humphries v Raymond van Barneveld

Peter Wright v Ritchie Edhouse

Josh Rock v Dimitri van den Bergh

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties