Kim Huybrechts heeft geen boodschap aan wens van Dimitri Van den Bergh: "Ik geef mijn plaats op de World Cup of Darts sowieso niet op"

Kim Huybrechts wil ook dit jaar weer aantreden op de World Cup of Darts, ondanks het feit dat Dimitri Van den Bergh vorige week aangaf liever aan de zijde van Mike De Decker te spelen.

Huybrechts en Van den Bergh vormen al enkele jaren een vast koppel op de World Cup of Darts. Op de afgelopen editie ontaardde de ruzie tussen de twee echter in de openingswedstrijd tegen Finland, toen beide Belgen elkaar geen blik waardig gunden.

Na tussenkomst van Mac Elkin, de huidige manager van Van den Bergh en tevens de vroegere manager van Huybrechts, en ook met bemiddeling van de PDC, besloten beide heren vervolgens om de rest van het toernooi normaal tegen elkaar te doen.

Maar ook de maanden nadien bleven ze af en toe steekjes richting elkaar uitdelen. Zo gaf Van den Bergh recent nog aan dat hij liever aan de zijde van Mike De Decker speelt, omdat hij met hem een betere band heeft. Probleem: de twee plaatsen op de World Cup of Darts gaan naar de twee hoogst geplaatste Belgen op de wereldranglijst en dat zijn momenteel nog altijd Van den Bergh en Huybrechts.

"Ik ga mijn plekje sowieso niet opgeven", zegt Huybrechts in gesprek met Double Top. "Ze mogen zeggen wat ze willen. Ik dart ook liever met Ronny (Huybrechts, zijn broer, red.) maar dat is niet realistisch. Als zij niet met mij willen gooien, dan zullen ze zelf op moeten geven. Dan gooi ik wel met de nummer vier van de ranking."

'Kim-time'

Huybrechts weet dan ook wat hem te doen staat. "Ik ga gewoon m'n best doen. 2024 wordt sowieso een heel rustig jaar voor mij. Die jongens mogen zeggen wat ze willen, het raakt mij niet meer in m'n koude kleren. In het verleden is wel vaker geprobeerd om onder mijn huid te kruipen, maar ik ga me niet meer laten pakken. Het is Kim-time en verder niks."

De World Cup of Darts vindt dit jaar plaats van 27 tot en met 30 juni. Van den Bergh is momenteel onbedreigd de eerste Belg op de wereldranglijst op positie 14. Huybrechts staat momenteel 32e en heeft zo'n 45000 pond voorsprong op nummer 39 De Decker.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties