Kim Huybrechts verslaat White na heerlijke WK-kraker

Kim Huybrechts heeft zich ten koste van Ian White geplaatst voor de derde ronde op het WK Darts. Na een hoogstaande partij werd het 3-1 in sets voor de Antwerpenaar.

Voor Huybrechts is het de derde keer op rij dat hij zich bij de laatste 32 op het WK Darts schaart, terwijl White juist voor de vierde keer op rij in de tweede ronde werd uitgeschakeld.

In de eerste set was het meteen spektakel met veel 140- en 180-scores van beide spelers. Dus werd het verschil gemaakt op de dubbels en dat was het gedeelte waar White afhaakte. Zo miste The Diamond in de tweede leg zes pijlen op de dubbels en een klein kansje in de eerste leg. Huybrechts benutte zijn mogelijkheden wel en pakte de eerste set met een 121 finish.

De tweede set was van White, maar de Engelsman maakte meteen twee foutjes op de dubbels. Opnieuw was het Huybrechts die profiteerde, want de Belg brak zijn tegenstander met een 64 finish en daarna werd het 2-0 met een 14-darter. Echter werd het 2-2 en dus mocht White gooien voor de set. De darter uit Stoke-on-Trent faalde echter weer op de dubbels met drie missers. Huybrechts stond op 50 te wachten en benutte zijn tweede setpijl.

White pakte de derde set met 3-1 en leek er weer een wedstrijd van te maken, ook omdat Huybrechts wat nerveus werd. Maar zodra de spanning terugkeerde werd White ook weer zenuwachtig. Dat leidde tot vier gemiste dubbels in leg drie, waarna Huybrechts via dubbel 8 op één leg van de winst kwam.

Een leg later kreeg de Belg zijn eerste matchdart, maar zijn pijl op tops landde boven het ijzerdraad. White gooide daarna 72 uit en mocht beginnen aan de laatste leg van deze set. Hij noteerde echter drie beurten zonder triples, terwijl Huybrechts 134 en 180 wist te gooien. De tweevoudig major-finalist had 36 over na twaalf pijlen en benutte zijn tweede wedstrijdpijl via dubbel 18.

Huybrechts speelt in de derde ronde van het WK Darts tegen Ryan Searle. Laatstgenoemde was in de tweede ronde verantwoordelijk voor de uitschakeling van Jeffrey de Zwaan.

Speelschema PDC WK Darts 2021

Maandag 21 december

Avondsessie (vanaf 19:00 uur)

Krzysztof Ratajski (100.41) 3-0 (96.12) Ryan Joyce (R2, 3-2, 3-2, 3-1)

Ian White (102.35) 1-3 (101.59) Kim Huybrechts (R2, 1-3, 2-3, 3-1, 2-3)

Gerwyn Price v Jamie Lewis (R2)

Gabriel Clemens v Nico Kurz (R2)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties