Kleermaker probeerde WK te vermijden na coronabesmetting: 'Deed me heel veel pijn'

Voor Martijn Kleermaker kende 2020 een bijzonder naar einde. De Nederlander liep door een coronabesmetting deelname aan het PDC-WK mis.

Kleermaker speelde eerder al een WK bij de BDO maar zou eind december vorig jaar zijn debuut gemaakt hebben op het PDC-WK. "Ik wou echt niet naar het WK kijken, maar werd er door de vele nieuwsberichten toch mee geconfronteerd. Dat deed me bijzonder veel pijn. Ik heb het vorige week echter met mijn mental coach besproken en het heeft geen zin om achterom te kijken, de focus gaat nu volledig naar de toekomst", aldus Kleermaker bij Tungsten Tales.

De 29-jarige Nederlander stapte begin vorig jaar over van de BDO naar de PDC. "Het verschil was vooral dat ik in de BDO de eerste paar rondes vaak makkelijk won, in de PDC daarentegen moet je vanaf de eerste ronde meteen vol aan de bak. Ik gooide zelfs regelmatig meer dan honderd gemiddeld en verloor toch nog, dat was wel even slikken."

Top-64

'The Dutch Giant' kende een uitstekend eerste seizoen op de PDC Pro Tour. "ik ben inderdaad heel tevreden met mijn resultaten, alleen jammer dat het jaar zo slecht eindigde. Mijn doel voor 2021 is een plaats in de top-64 veiligstellen en nadien verder opklimmen richting de top-32. Als ik dezelfde vorm als afgelopen jaar kan laten zien heb ik er wel vertrouwen in dat het gaat lukken."

Lees meer over:
PDC Martijn Kleermaker WK Darts

Plaats reactie

666

0 reacties