Dit zijn de grootste stijgers op de PDC-wereldranglijst na 2020-seizoen

De wereldranglijst werd na het 2020-seizoen flink door elkaar gehusseld. In dit artikel aandacht voor de spelers die flink zijn geklommen op de PDC Order of Merit.

Het afgelopen seizoen zorgde voor flink wat verrassende resultaten met nieuwe major-winnaars, verrassende finalisten en andere nieuwe winnaars van rankingtoernooien.

Nieuwkomer in de top-10 van de wereldranglijst werd Dimitri van den Bergh. De Belg wist in juli tijdens de World Matchplay zijn eerste major-titel te winnen. Van den Bergh begon 2020 als nummer 29 van de wereld, maar vindt zichzelf nu terug op de tiende plaats.

Glen Durrant speelde in 2020 zijn tweede Tour Card-jaar en had dus nog geen prijzengeld te verdedigen. Het bracht hem van de 22ste plek naar de dertiende plaats. Vanaf het komende seizoen moet Durrant voor het eerst prijzengeld verdedigen op de PDC Order of Merit, te beginnen met zijn resultaten uit 2019.

Jose de Sousa wist vorig jaar net als Van den Bergh zijn eerste major te winnen. De Portugees pakte de eindzege tijdens de Grand Slam of Darts en won bovendien ook een Euro Tour-toernooi. De Sousa maakte daardoor een flinke sprong van de 61ste plaats naar de vijftiende positie.

Devon Petersen maakte ook een enorme progressie door. De Zuid-Afrikaan wist als eerste Afrikaanse darter een rankingtoernooi op zijn naam te schrijven en haalde de halve eindstrijd op de European Championship. Na een 59ste positie in januari 2020 is Petersen nu doorgedrongen tot de top-32 van de wereldranglijst.

Drie spelers wisten in 2021 een Tour Card te winnen op de Q-School en al in hun eerste Tour Card-jaar een plek in de top-64 van de PDC order of Merit te bemachtigen. Dirk van Duijvenbode kende een droomjaar op het PDC-circuit met een finaleplaats op de World Grand Prix en kwartfinales op de European Championship, Players Championship Finals en het WK Darts. Hij begon 2020 vanaf nul, maar heeft zich inmiddels opgewerkt naar de 32ste plek op de wereldranglijst. Bovendien heeft Van Duijvenbode komend jaar niets te verdedigen, waardoor het voor de hand ligt dat Aubergenius nog meer stappen gaat zetten in 2021.

Ook Damon Heta en Jason Lowe wisten in één jaar in de top-64 te komen. Heta steeg in één jaar naar de 52ste positie en Lowe naar de 63ste plaats.

Grootste stijgers na 2020-seizoen 

Dimitri van den Bergh 29 -> 10

Glen Durrant 22 -> 13

Jose de Sousa 61 -> 15

Jamie Hughes 47 -> 27

Gabriel Clemens 39 -> 29

Devon Petersen 59 -> 31

Dirk van Duijvenbode (geen ranking) -> 32

Ryan Searle 44 -> 37

Ross Smith 48 -> 41

Darius Labanauskas 51 -> 43

Luke Woodhouse 58 -> 48

Damon Heta (geen ranking) -> 52

Jason Lowe (geen ranking) -> 63

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties