Aspinall wil zich herpakken na moeilijk 2020: 'Eind vorig jaar was ik de liefde voor de sport wat verloren'

Nathan Aspinall heeft er een teleurstellend 2020 opzitten. 'The Asp' ging er op de majors vaak in een vroeg stadium uit.

Aspinall bereikte wel de finale van de Premier League, maar wist op de andere majors weinig indruk te maken. "Voor de lockdown voelde ik me nochtans bijzonder goed, ik was toen zeker één van de beste spelers ter wereld. Nadien werd het echter veel moeilijker, we zaten vaak opgesloten op onze hotelkamer en toernooien werden gespeeld zonder toeschouwers. Ik raakte het plezier in de sport wat kwijt. Uiteraard was het fantastisch dat de PDC er toch in slaagde om de toernooien te laten doorgaan maar het gevoel zat niet goed", aldus Aspinall in een videogesprek met de PDC.

Ook de Masters worden eind deze maand achter gesloten deuren gespeeld maar Aspinall heeft toch hernieuwde motivatie gevonden. "Dat is mede te danken aan het feit dat ik met nieuw materiaal ga spelen. Eind vorig jaar sukkelde ik ook wat met mijn rug maar dat probleem is ondertussen verholpen. Ik wil dit jaar een nieuwe start nemen en meteen goed beginnen op de Masters. Ik zie nog niet meteen een einde komen aan de pandemie dus ik zal me er toch moeten bij neerleggen en er voorlopig het beste van maken."

Lees meer over:
PDC Nathan Aspinall

Plaats reactie

666

0 reacties