Kleermaker wil presteren op WK: 'Heb er al paar een pak op broek gegeven, dus kunnen er nog wel een paar bij'

Bijna een jaar na zijn debuut op het BDO-wereldkampioenschap gaat Martijn Kleermaker in december ook zijn debuut maken op het WK Darts bij de PDC.

De Harderwijker maakte in januari de overstap naar de professionele bond en deed het naar behoren in zijn eerste jaar. Hij deed al mee aan drie majors en plaatste zich bovendien ook gemakkelijk voor het WK Darts.

In de eerste ronde neemt Kleermaker het op tegen Cameron Carolissen. The Dutch Giant kent zijn komende Zuid-Afrikaanse tegenstander niet, maar geeft zichzelf een hele goede kans om een ronde verder te komen.

''Ik ken helemaal niets van hem. Ik heb wel een Zuid-Afrikaanse teamgenoot, dus misschien dat hij een lijntje kan uitwerpen, maar ik denk het niet. Het is een loting met potentie, want het had veel zwaarder gekund. Op papier mag het in principe geen probleem opleveren'', zei hij na de loting tegen RTL 7.

Met een haalbare kaart in de eerste ronde en met Danny Noppert als lonkende tegenstander in de tweede ronde, liggen er voor Kleermaker kansen om een goede run te maken in Alexandra Palace.

Dat zijn ook exact zijn plannen, want Kleermaker past ervoor om enkel als opvulling te dienen. ''Ik ga er niet naar toe om er alleen te zijn om deel te nemen. Mijn doel is wel om m'n partijtjes te winnen en zo ver mogelijk te komen. Ik heb dit jaar al zat grote namen een pak op de broek gegeven, dus er kunnen best nog wel een paar bijkomen.''

Lees meer over:
PDC Martijn Kleermaker WK Darts

Plaats reactie

666

0 reacties