Loting WK Darts 2021: Van Gerwen opent tegen Murray of Ilagan

Michael van Gerwen begint de jacht op zijn vierde wereldtitel tegen Ryan Murray of Lourence Ilagan, dat heeft loting voor het WK Darts 2021 zojuist uitgewezen.

De 28ste editie van het WK Darts bij de PDC begint op dinsdag 15 december en duurt tot en met zondag 3 januari. Peter Wright is de titelverdediger. De Schot won op Nieuwjaarsdag 2020 zijn eerste wereldtitel door Van Gerwen in de finale met 7-3 te verslaan. In 2014 had Van Gerwen juist ten koste van Wright zijn eerste wereldtitel gewonnen. De huidige nummer één van de wereld werd vervolgens ook wereldkampioen in 2017 en 2019.

In totaal doen er elf Nederlanders mee in Alexandra Palace. Net als Van Gerwen behoren Jeffrey de Zwaan, Jermaine Wattimena, Danny Noppert en Vincent van der Voort tot de geplaatste spelers en hoeven zij pas in de tweede ronde in actie te komen.

De Zwaan, vorig jaar uitgeschakeld door Wright uitgeschakeld bij de laatste zestien, start tegen Ryan Searle of Danny Lauby Jr. Wattimena treft de winnaar uit de partij tussen landgenoot Derk Telnekes en Nick Kenny.

Ook Noppert en Van der Voort kunnen tegen een landgenoot uitkomen. Noppert speelt tegen debutant Martijn Kleermaker of Cameron Carolissen. Van der Voort kruist de degens met Ron Meulenkamp of Boris Krcmar.

Maik Kuivenhoven maakt net als Kleermaker en Telnekes zijn debuut op het WK Darts van de PDC. De Westlander bijt het spits af tegen Matthew Edgar. Bij winst wacht Mensur Suljovic in de tweede ronde.

Dirk van Duijvenbode keert na vijf jaar terug in het Alexandra Palace. De World Grand Prix-finalist treft met Bradley Brooks een haalbare kaart in de eerste ronde, maar kan in de tweede ronde uitkomen tegen oud-wereldkampioen Rob Cross.

Niels Zonneveld plaatste zich als laatste Nederlander voor het wereldkampioenschap. Hij heeft William O'Connor als eerste tegenstander. De winnaar van deze wedstrijd neemt het op tegen Daryl Gurney.

World Matchplay-kampioen Dimitri van den Bergh speelt in de tweede ronde tegen Luke Humphries of Paul Lim. Zijn Belgische landgenoten hebben beter geloot. Kim Huybrechts start tegen Di Zhuang, terwijl Mike de Decker het opneemt tegen Edward Foulkes.

Regerend wereldkampioen Wright heeft Steve West of Amit Gilitwala als eerste tegenstander. Gerwyn Price legt aan tegen Luke Woodhouse of Jamie Lewis.

Dit jaar doen er opnieuw twee dames mee aan het WK Darts. Lisa Ashton en Deta Hedman openen tegen respectievelijk Adam Hunt en Andy Boulton.

Vanwege de uitbraak van het coronavirus zijn er tijdens het wereldkampioenschap minder toeschouwers in Alexandra Palace dan gebruikelijk. Vanwege corona-maatregelen zijn per sessie maximaal duizend fans toegestaan. Zij moeten verplicht een mondkapje dragen, terwijl het dragen van kostuums en het zingen van liederen verboden is.

Loting WK Darts 2021

[1] Michael van Gerwen v Ryan Murray/Lourence Ilagan

[32] Ricky Evans v Mickey Mansell/Haupai Puha

[16] Joe Cullen v Wayne Jones/Ciaran Teehan

[17] Jonny Clayton v John Henderson/Marko Kantele

[8] Dave Chisnall v Keegan Brown/Ryan Meikle

[25] Danny Noppert v Martijn Kleermaker/Cameron Carolissen

[9] Dimitri van den Bergh v Luke Humphries/Paul Lim

[24] Jermaine Wattimena v Derk Telnekes/Nick Kenny

[4] Michael Smith v Jason Lowe/Dmitriy Gorbunov

[29] Devon Petersen v Steve Lennon/Daniel Larsson

[13] Gary Anderson v Madars Razma/Toru Suzuki

[20] Mensur Suljovic v Maik Kuivenhoven/Matthew Edgar

[5] Rob Cross v Dirk van Duijvenbode/Bradley Brooks

[28] Jamie Hughes v Adam Hunt/Lisa Ashton

[12] Glen Durrant v Steve Beaton/Diogo Portela

[21] Adrian Lewis v Damon Heta/Danny Baggish

[2] Peter Wright v Steve West/Amit Gilitwala

[31] Gabriel Clemens v Andy Hamilton/Nico Kurz

[15] Krzysztof Ratajski v Ryan Joyce/Karel Sedlacek

[18] Simon Whitlock v Darius Labanauskas/Chengan Liu

[7] James Wade v Callan Rydz/James Bailey

[26] Stephen Bunting v Andy Boulton/Deta Hedman

[10] Ian White v Kim Huybrechts/Di Zhuang

[23] Jeffrey de Zwaan v Ryan Searle/Danny Lauby Jr

[3] Gerwyn Price v Luke Woodhouse/Jamie Lewis

[30] Brendan Dolan v Mike de Decker/Edward Foulkes

[14] Jose de Sousa v Ross Smith/David Evans

[19] Mervyn King v Max Hopp/Gordon Mathers

[6] Nathan Aspinall v Scott Waites/Matt Campbell

[27] Vincent van der Voort v Ron Meulenkamp/Boris Krcmar

[11] Daryl Gurney v William O'Connor/Niels Zonneveld

[22] Chris Dobey v Jeff Smith/Keane Barry

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties