Van Gerwen, Wright en Price strijden tijdens WK Darts om nummer-één-positie op wereldranglijst

De darters strijden tijdens het WK Darts natuurlijk om de wereldtitel. Voor Michael van Gerwen, Peter Wright en Gerwyn Price staat er echter nog wat anders op het spel, de nummer-één-positie op de wereldranglijst.

Van Gerwen is op het WK Darts de nummer één van de plaatsingslijst, maar Wright staat bovenaan op de geschoonde PDC Order of Merit ná het wereldkampioenschap. Dat komt omdat de wereldranglijst is gebaseerd op prestaties over 24 maanden. Van Gerwen moet dus tijdens het WK zijn wereldtitel van twee jaar terug verdedigen op de ranglijst. Daarmee verdiende hij destijds een bedrag van 500.000 pond.

Wright werd toen al in de tweede ronde uitgeschakeld en verdiende toen slechts 15.000 pond, wat nu dus een enorm voordeel is. Hetzelfde geldt ook voor nummer drie Price.

Huidige stand

1. Michael van Gerwen £1.494.750

2. Peter Wright £1.011.000

3. Gerwyn Price £832.500

Stand geschoonde wereldranglijst per 4 januari 2021

1. Peter Wright £1.011.000

2. Michael van Gerwen £1.009.750

3. Gerwyn Price £832.500

Indien Wright, Van Gerwen of Price wereldkampioen wordt, is deze speler na het WK Darts ook de nummer één van de wereld. In een ander geval, ligt het voordeel bij Wright.

Van Gerwen moet sowieso een ronde verder komen dan de Schot om hem voor te blijven. Indien zij in dezelfde ronde worden uitgeschakeld, dan passeert Wright zijn rivaal op de wereldranglijst. Price kan eventueel ook de nieuwe nummer één worden als hij de finale verliest, maar dan moeten zowel Wright als Van Gerwen hun eerste partij verliezen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties