Definitief 1000 fans per sessie op WK Darts, geen kaartverkoop voor Nederlandse fans

Het WK Darts mag definitief doorgaan met fans. Per sessie mogen duizend dartsfans het Alexandra Palace in Londen binnentreden.

Echter zijn enkel fans uit bepaalde delen van het Verenigd Koninkrijk welkom op het WK Darts. Dus er komen geen kaarten beschikbaar voor Nederlandse fans.

De regio's in het Verenigd Koninkrijk werden vorige week opgedeeld in een zogenoemde Tier-systeem. Regio's in Tier 1 zijn plaatsen waar het aantal besmettingen relatief het laagst zijn, terwijl er een hogere kans is op besmetting bij regio's in Tier 3. Alleen fans uit Tier 1 en 2 mogen kaarten kopen.

Daarnaast mogen alleen mensen uit hetzelfde huishouden aan één tafel zitten. Verder worden er nog andere maatregelen genomen om de kans op een corona-uitbraak te verkleinen. Fans worden op een vooraf bepaalde tijdstip verwacht bij één van de twee ingangen. Bovendien wordt eten en drinken bij de tafels bezorgd. Fans kunnen hun bestellingen doen via een app.

Een andere aanpassing is dat de sessies dit jaar een uur eerder beginnen. De middagsessies beginnen om 13:00 uur Nederlandse tijd, terwijl de avondsessies om 19:00 uur starten. Alleen de aanvangstijd van de WK-finale wijkt af. Deze begint op zondag 3 januari om 20:30 uur.

Het WK Darts begint op dinsdag 15 december om 19:00 uur. Eind deze week of begin komende week wordt het speelschema voor de eerste twee rondes verwacht.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties