Strenge regels voor fans tijdens WK Darts: mondkapje verplicht, geen kostuums en gezang

Er mogen definitief fans aanwezig zijn tijdens het WK Darts 2021. Per sessie mogen maximaal duizend dartsfans naar binnen in het Alexandra Palace.

Echter mogen enkel fans uit bepaalde delen van het Verenigd Koninkrijk kaarten kopen voor het WK Darts. De regio's in het Verenigd Koninkrijk werden vorige week opgedeeld in een zogenoemde Tier-systeem. Regio's in Tier 1 zijn plaatsen waar het aantal besmettingen relatief het laagst zijn, terwijl er een hogere kans is op besmetting bij regio's in Tier 3. Alleen fans uit Tier 1 en 2 mogen kaarten kopen. Dat betekent dus geen fans uit landen als Nederland, België en Duitsland op het wereldkampioenschap.

Om de kans op corona-besmettingen te verkleinen zijn er wel strenge regels opgesteld waar de fans zich aan moeten houden. Zo moeten alle bezoekers verplicht een mondkapje dragen bij binnenkomst. Deze mag alleen worden afgedaan tijdens het nuttigen van eten of drinken. Versnaperingen kunnen dit jaar ook niet in de zogeheten Fans Village worden afgehaald. Bestellingen moeten via een app worden gedaan en vervolgens wordt de bestelling bij de tafel gebracht.

Aan een tafel mogen maximaal vier personen zitten. Deze personen zijn van hetzelfde huishouden of behoren tot dezelfde 'sociale bubbel'. Op deze manier wordt het aantal directe contacten geminimaliseerd.

Het WK staat ook bekend vanwege de vele fans in gekke outfits en kostuums. Die zullen dit jaar niet te zien zijn. Kostuums zijn dit jaar niet toegestaan, kersttruien mogen echter wel. Supportersgezang is eveneens niet toegestaan. Wel mogen fans hun favoriete spelers aanmoedigen. Dat houdt dus in, wel roepen maar niet zingen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen