Kleermaker ziet gevaar voor Rock: "Van Tergouw was ook een toptalent, maar teveel druk kan je carrière snel kraken"

Josh Rock zorgde vorige week voor sensatie op de Grand Slam of Darts door in zijn wedstrijd tegen Michael van Gerwen een negendarter te gooien. Eerder dit jaar had de 21-jarige Noord-Ier ook al een Players Championship gewonnen.

"Maar de hype moet wat getemperd worden", zegt Martijn Kleermaker, zelf profdarter, tegenover Viaplay. "Het is pas zijn eerste jaar op de Pro Tour en als hij teveel druk krijgt opgelegd van buitenaf is het gevaar dat zijn carrière snel gekraakt gaat worden."

Van Tergouw

"Dat hebben we ook gezien van Justin van Tergouw", vervolgt Kleermaker. "Dat was destijds ook een heel groot talent en hij is nog steeds jong, maar je hoort er nog amper wat van. Misschien is er op hem ook teveel druk gelegd."

Kleermaker haalt ook graag het voorbeeld van Michael van Gerwen aan. "Michael won op zijn zeventiende de Winmau World Masters. Maar na zijn overstap naar de PDC heeft het ook nog een vijftal jaar geduurd voor hij daar de top bereikte."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties