Kuivenhoven hoopt PDC Tour Card te verlengen met overwinning op WK Darts

Maik Kuivenhoven gaat het bij zijn WK-debuut in Alexandra Palace opnemen tegen Matthew Edgar. De winnaar van deze partij treft Mensur Suljovic in de tweede ronde.

Het is een duel tussen de nummers 61 (Edgar) en 64 (Kuivenhoven) op de wereldranglijst. Beide spelers zijn aan het einde van hun tweejarige Tour Card, waardoor beide darters een overwinning goed kunnen gebruiken om een Tour Card voor volgend seizoen veilig te stellen.

''Op zich tevreden mee'', reageerde de Westlander tegenover RTL 7 over zijn loting. '' Ik denk dat ik het zwaarder kon treffen. Zeker een goede speler en ik zal op mijn best moeten zijn om te winnen. Maar het kon slechter, zeker weten. Ik hoop de eerste ronde te gaan winnen om mijn Tour Card veilig te stellen. Daar gaat het de komende weken om.''

Bij winst wacht dus Suljovic in de tweede ronde. De Oostenrijker is dit jaar niet in goede doen, maar Kuivenhoven wil niet te licht denken over deze mogelijke ontmoeting.

''Die kan altijd verrassen. Iedereen weet wat hij kan, dus dat zal een lastige wedstrijd worden. Maar we gaan het zien, wedstrijd voor wedstrijd en eerst Matthew Edgar. Dan gaan we het verder bekijken.''

Lees meer over:
PDC Maik Kuivenhoven WK Darts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties