Kuivenhoven kon geen feestje bouwen na heroveren Tour Card: "Hele week ziek op bed gelegen"

Maik Kuivenhoven verloor eind vorig jaar zijn PDC Tour Card. Op Q-School heroverde hij die echter meteen.

"Wat een opluchting", opent Kuivenhoven tegenover Darts Actueel. "Er zijn toch momenten geweest waarop ik twijfelde of ik nog zou terugkeren op de Pro Tour. Vorig jaar heb ik verschillende wedstrijden bijzonder nipt verloren en daardoor eindigde ik net buiten de top-64 van de wereldranglijst."

Ziek geworden

Kuivenhoven was na de derde finaledag van Q-School al zeker van een Tour Card en eindigde uiteindelijk eerste in de ranglijst met elf punten. "Toch heb ik nadien geen feestje gebouwd. De avond dat ik zeker was van mijn Tour Card ben ik immers ziek geworden en daarna heb ik toch een weekje niets kunnen doen. Ik ben nog maar pas opnieuw beginnen werken."

De 34-jarige Nederlander was vorig jaar actief op de Dutch Darts Masters, een toernooi van de World Series. "Daar heb ik echt van genoten, er heerste een geweldige sfeer in de Ziggo Dome. Ik heb dat eigenlijk beleefd als een soort WK, dat zijn de momenten waarvoor je het allemaal doet."

Blijven werken

Kuivenhoven werkt momenteel nog vijf dagen per week voor een tuinbouwbedrijf. "Dat ga ik ook blijven doen. Daardoor heb ik toch wat financiële zekerheid, want als je echt van alleen maar het darten wil leven moet je toch in de top-32 van de wereldranglijst staan."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties