Wright maakt zich op voor zwaar 2023: ''In de top-10 van de wereldranglijst blijven zou een bonus zijn''

Peter Wright kende geen goed najaar in 2022 en dat had grotendeels te maken met de gezondheidssituatie rondom zijn vrouw Joanne.

De vrouw van de wereldkampioen werd in november geopereerd om de galblaas te verwijderen, maar had te maken met complicaties. Even werd er zelfs gevreesd voor het leven van Joanne, maar zo ver kwam het niet. Wel moest ze dertien dagen in het ziekenhuis verblijven. Later moest ze opnieuw voor een paar dagen terug vanwege een terugslag.

Inmiddels gaat het een stuk beter met Joanne, maar ze heeft nog wel een operatie voor de boeg. ''Joanne is aan de betere hand, maar moet binnenkort weer terug naar het ziekenhuis. De stent die in november werd geplaatst, moet worden verwijderd. Daarna moet ze begin maart weer een rugoperatie ondergaan'', zo vertelt Wright in gesprek met Online Darts.

Het is ook een belangrijk jaar waarin Wright veel rankinggeld verdedigt, maar 'Snakebite' heeft er alle vertrouwen in dat hij in 2023 weer om de prijzen kan meestrijden. Dat laatste bewees hij afgelopen weekend in Kopenhagen, waar hij de Nordic Darts Masters op zijn naam schreef.

"Ik denk dat ik ongeveer 800.000 pond moet verdedigen, dus als ik in de top tien van de wereld kan blijven, zou dat een bonus zijn. Twee jaar geleden zei ik dat ik de World Matchplay en het WK Darts zou winnen. Dat lukte, en bovendien pakte ik als bonus ook de Players Championship Finals. Als ik mijn zinnen erop zet en alles goed gaat thuis, waarom zou ik dat niet nog eens kunnen doen?''

Lees meer over:
PDC Peter Wright

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties