Lerchbacher keert na jaar afwezigheid terug op PDC Pro Tour: 'De motivatie is volledig terug' | Dartsnieuws.com

Lerchbacher keert na jaar afwezigheid terug op PDC Pro Tour: 'De motivatie is volledig terug'

Na een jaar afwezigheid keert Zoran Lerchbacher dit jaar terug op de PDC Pro Tour. De 48-jarige Oostenrijker veroverde op Q-School een nieuwe tweejarige Tour Card.

Lerchbacher verloor zijn Tour Card eind 2019. "Doordat ik vorig jaar geen toernooien gespeeld heb wist ik op voorhand natuurlijk niet waar ik stond. Het bleek echter snel dat ik het darten niet verleerd ben. Ik had opnieuw plezier in het spelletje en de honger naar succes was ook volledig terug", aldus Lerchbacher in gesprek met Dartn.de.

De 48-jarige Oostenrijker moest zich via de kwalificaties plaatsen voor de finalefase. "Dat lukte al op de eerste dag en daardoor had ik eigenlijk enkele dagen rust tot de finalefase. Ik heb die dagen echter gebruikt om keihard te trainen. In de finalefase presteerde ik de eerste twee dagen bijzonder goed waardoor een Tour Card al zo goed als zeker was. De laatste twee dagen had ik aan één extra puntje voldoende."

Steun van sponsors

Eind deze week zal 'The Hypercane' voor het eerst sinds oktober 2019 nog eens in een PDC-toernooi in actie komen. "Ik ga alle toernooien van de Super Series spelen en daarna blijf ik in Engeland voor de UK Open. Mijn doel is om dit jaar de volledige Pro Tour af te gaan al weet je dat met de huidige pandemie natuurlijk nooit helemaal zeker. De huidige toestand maakt wel dat alles veel duurder is geworden qua reizen en verblijf, daarom hoop ik op extra financiële steun van mijn sponsors.

Jaar rust heeft deugd gedaan

Lerchbacher heeft twee grote doelen voor ogen dit jaar. "Dat zijn het WK en de top-64 van de wereldranglijst bereiken. Het jaar rust heeft me veel deugd gedaan en de motivatie is opnieuw volledig aanwezig. Ik weet dat ik het niveau heb om goed te presteren, als ik consequent mijn kansen ga benutten is er zeer veel mogelijk."

Lees meer over:
PDC Zoran Lerchbacher

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties