Lewis gooit Woodhouse knock-out met 24-karaats finish

Jamie Lewis heeft met een razendknappe overwinning de tweede ronde bereikt op het WK Darts. Hij was met 3-2 te sterk voor Luke Woodhouse na een 0-2 achterstand.

De Welshman kon wel een succesje gebruiken. Drie jaar geleden stond Lewis nog in de halve finale van het WK Darts, maar die vorm wist hij nimmer te evenaren. Fireball kreeg zelfs te maken met angstaanvallen en staat op het punt zijn Tour Card kwijt te raken. Die Tour Card kan hij nog redden, maar dan moet hij in de komende ronde wel van Gerwyn Price winnen.

Na twee sets leek niets erop dat Lewis nog aanspraak ging maken op de winst. Woodhouse speelde ijzersterk en pakte bijna al zijn kansen. De Engelsman wierp onder meer 145, 102 en 101 uit voor een 2-0 voorsprong.

Vanuit het niets brak Lewis hem in de derde set met een 12-darter en die break hield hij op zak. Toen de Welshe darter daarna ook zijn eigen set hield, stond het plots 2-2 en moest een laatste set de beslissing brengen.

Het voordeel lag echter nog bij Woodhouse, die de laatste leg mocht beginnen en met een 15-darter op voorsprong kwam. The Shed kon 2-0 maken vanaf 97, maar miste zijn kans op tops. Lewis gooide vervolgens 85 uit voor de gelijkmaker en die dreun bleek ongelofelijk hard aan te komen bij Woodhouse. Hij gooide amper nog triples, terwijl een ontketende Lewis in snel tempo afstand nam van zijn opponent. Lewis vuurde twee 11-darters in het bord om zijn comeback compleet te maken.