Littler maakt volgende maand debuut op UK Open: "Maakt niet uit tegen wie ik moet spelen, ga gewoon voluit mijn kans"

Luke Littler blijft indruk maken. De amper 16-jarige Engelsman mag komende maand zijn debuut maken op de UK Open.

Littler kroonde zich eind vorig jaar tot wereldkampioen bij de Junior Darts Corporation (JDC) en won recent ook nog het Super 16 toernooi. "Het is geweldig dat ik die toernooien kon winnen. De JDC Tour laat me toe om veel ervaring en wedstrijdritme op te doen, zodat ik klaar ben om me binnenkort te meten met de grote jongens", zegt Littler.

Dat meten met de grote jongens zal een eerste keer gebeuren begin maart op de UK Open, Littler wist zich immers via één van de Rileys-kwalificatietoernooien te plaatsen voor deze PDC-major. "Het zal niet eenvoudig zijn, maar ik kijk er wel ontzettend hard naar uit. Ik ben er klaar voor, het maakt me ook niet echt uit tegen wie ik moet spelen, ik ga gewoon voluit mijn kans."

Q-School

'The Nuke' mocht dit jaar nog niet aan Q-School deelnemen, omdat hij pas op 21 januari zestien werd. "Ik heb daar niet al te lang bij stilgestaan. Dit jaar richt ik me dan maar op de Development Tour, dat is ook niet slecht voor mijn carrière. Daar kan ik nog wat extra ervaring opdoen om volgend jaar klaar te zijn om een gooi te doen naar een Tour Card."

Lees meer over:
PDC UK Open JDC Luke Littler

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties