VERGETEN DARTER: Jack McKenna was dichtste getuige van de allereerste negendarter op een WK

In deze rubriek halen we regelmatig herinneringen op aan een 'vergeten darter' uit het verleden. Vandaag is het de beurt aan de Ier Jack McKenna.

McKenna werd geboren op 10 maart 1942 in het Ierse Newbridge. In 1974 deed hij een eerste keer van zich spreken door de kwartfinales te bereiken op de Winmau World Masters. McKenna verloor daarin met 3-0 van de Zweed Douglas Melander.

In 1989 realiseerde hij de beste prestatie uit zijn carrière door op de WDF World Cup de finale te halen. In die finale moest hij uiteindelijk met 4-1 zijn meerdere erkennen in Eric Bristow.

Negendarter

Een jaar later vergaarde McKenna echter nog veel meer bekendheid. Nadat hij op het BDO-WK in de eerste ronde had gewonnen van Peter Evison, moest hij het in de tweede ronde opnemen tegen Paul Lim. De in die tijd voor de USA uitkomende Lim versloeg McKenna met 3-2. Maar daar sprak achteraf niemand over. In de eerste leg van de tweede set zorgde Lim immers voor sensatie door als allereerste ooit een negendarter op een WK te gooien. McKenna was de dichtste getuige van dit huzarenstukje en genoot duidelijk mee van dit historisch moment.

Het bleek uiteindelijk ook de enige WK-deelname voor McKenna. In 2002 stapte hij over naar de PDC en nam deel aan de World Grand Prix. In de eerste ronde in het Citywest Hotel in Dublin versloeg hij Cliff Lazarenko met 2-1, maar een ronde later was Phil Taylor met 2-0 te sterk. In 2004 nam hij een tweede en laatste keer deel aan de World Grand Prix, maar ditmaal moest hij meteen in de openingsronde afdruipen na een 2-1 nederlaag tegen Dennis Priestley.

Pensioen

McKenna kwam een laatste keer competitief in actie toen hij zich via het kwalificatietoernooi probeerde te plaatsen voor het BDO-WK 2008, in de eerste ronde liep het echter meteen mis. Sindsdien geniet de inmiddels 80-jarige Ier van zijn welverdiend pensioen.

Lees meer over:
BDO WDF vergeten darter

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties