Lloyd heeft niveau enorm zien stijgen: 'Vroeger was het eerder een uitzondering als iemand meer dan honderd gemiddeld gooide'

Tweevoudig majorwinnaar Colin Lloyd verdween in 2015 van de PDC Pro Tour. De intussen 47-jarige Engelsman mikt niet meer op een terugkeer.

Lloyd, die in 2004 de World Grand Prix en in 2005 de World Matchplay won, geniet van zijn dartspensioen. "In 2018 probeerde ik het nog wel een keer op Q-School maar ik heb daar toen totaal niet van genoten en besloten dat het mijn laatste officiële toernooi was. Ik heb er sindsdien nog geen seconde spijt van gehad", aldus Lloyd in The Not So Late Darts Show.

Niveau enorm gestegen

De Engelsman heeft het niveau de laatste jaren enorm zien stijgen. "Vroeger was het eerder een uitzondering als iemand meer dan honderd gemiddeld gooide, nu is het bijna regelmaat geworden. Het grootste deel van mijn carrière had ik ook altijd de motivatie en werkethiek om steeds beter te worden. Op het einde was die motivatie echter weg, er was iets gebroken bij mij en ik kon het allemaal niet meer opbrengen om dagelijks uren aan dat bord te staan. Dan moet je voor jezelf besluiten dat het tijd is om te stoppen."

Co-commentator

Lloyd is tegenwoordig actief als co-commentator en analyticus. "Daar geniet ik echt van, zo blijf ik toch nog een beetje bij de sport betrokken. Daarnaast doe ik ook nog regelmatig exhibities. Als ik terugkijk op mijn carrière kan ik niet anders dan tevreden zijn, ik heb mooie resultaten neergezet en heb de hele wereld rondgereisd.''

Lees meer over:
PDC Colin Lloyd

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties