Binnenkort meer info over kwalificatietoernooien voor senioren-WK

Binnenkort wil de organisatie van het senioren-WK meer duidelijkheid geven over de criteria om deel te nemen aan de twee kwalificatietoernooien.

Het deelnemersveld van de World Seniors Darts Championship bestaat uit 24 darters van boven de vijftig jaar. De organisatie heeft 22 wildcards uitgedeeld, terwijl de laatste twee plekken te verdelen zijn tijdens kwalificatietoernooien in november.

Onder meer 16-voudig wereldkampioen Phil Taylor en voormalig wereldkampioenen John Part, Andy Fordham, Ted Hankey, Martin Adams en John Lowe doen mee aan het senioren-WK.

De organisatie van het senioren-WK komt binnen twee weken met informatie over de kwalificatietoernooien. Winnaars van deze twee qualifiers zouden dan zomaar de eerste tegenstanders kunnen worden van spelers als Taylor, Part en Fordham.

De allereerste editie van het senioren-WK wordt van 3 tot en met 6 februari 2022 in Circus Tavern gespeeld. Deze zaal in het Engelse plaatsje Purfleet was in het verleden van 1994 tot en met 2007 gastheer van het PDC-WK.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties