Lloyd twijfelt over toekomst 'contenders' in Premier League: 'Het is leuk voor één avond'

Dit jaar mochten opnieuw contenders opdraven in de Premier League Darts. Dit waren negen spelers die elk één avond tegen een wereldtopper mochten spelen in de beste dartscompetitie ter wereld.

Het is nog niet bekend of dit concept volgend seizoen voor de derde keer een intrede maakt. Darts-analist Colin Lloyd twijfelt of de PDC nog wel contenders moet gebruiken in de Premier League Darts. Volgens hem is het concept een beetje uitgewerkt.

''Ik weet het niet. Ik vond het idee eerst wel leuk, maar nu twijfel ik daaraan. Het is nu eigenlijk nog maar voor één avond leuk. Het lijkt me beter om gewoon de tien beste spelers op de wereldranglijst te selecteren. Dan krijg je ook geen gedoe rondom de selectie. Barry Hearn heeft immers altijd gezegd, als je een winnaar bent dan krijg je daar de beloningen voor. Dus als je jezelf opwerkt op de wereldranglijst, dan krijg je daar een beloning voor'', zegt Lloyd tegen Sky Sports.

''Mensen betalen veel geld om de Premier League te zien en willen naar de beste spelers ter wereld kijken. Daarmee zeg ik niet dat de contenders geen goede spelers zijn. Maar het lijkt mij beter als de top-10 het gaat uitvechten.''

Indien de PDC de top-10 selecteert, dan ontbreekt mogelijk de kersverse Premier League-kampioen Glen Durrant tijdens de komende editie. Hij staat immers momenteel dertiende op de PDC Order of Merit. Dan moet er volgens Lloyd een uitzondering worden gemaakt. ''Natuurlijk moet de titelverdediger meedoen, dat moet een uitzondering zijn.''

Lees meer over:
PDC Premier League Darts

Plaats reactie

666

0 reacties