Loting Poland Darts Masters 2024: Michael van Gerwen treft Karel Sedlacek in jacht op titelprolongatie

Michael van Gerwen gaat het in de eerste ronde van de Poland Darts Masters 2024 opnemen tegen Karel Sedlacek, zo heeft de loting voor het World Series-toernooi in Polen donderdag uitgewezen.

De Poland Darts Masters vindt op vrijdag 14 juni en zaterdag 15 juni plaats in de Poolse stad Gliwice in de ProZero Arena. In de eerste ronde op vrijdag nemen acht PDC-sterren het op tegen acht Oost-Europese vertegenwoordigers voor een plaats in de kwartfinale.

Van Gerwen is als drievoudig wereldkampioen één van de topattracties bij het World Series-toernooi in Polen. Met Sedlacek treft hij één van de vijf Oost-Europese spelers die in het bezit van een PDC Tour Card is.

De plaatsingslijst op de Poland Darts Masters wordt aangevoerd door tienersensatie Luke Littler. 'The Nuke' heeft met Adam Gawlas net als Van Gerwen een Tsjechische tegenstander gekregen.

Peter Wright gaat de degens kruisen met Jacek Krupka, één van de drie spelers die zich via een kwalificatietoernooi heeft geplaatst voor dit evenement. Gyorgy Jehirszki kwalificeerde zich ook via zo'n qualifier voor de Poland Darts Masters. De Hongaar mag aanleggen tegen regerend wereldkampioen Luke Humphries.

Voormalig wereldkampioen Michael Smith gaat de strijd aan met Radek Szaganski. Sebastian Bialecki mag het voor eigen publiek opnemen tegen Rob Cross, terwijl Nathan Aspinall werd gekoppeld aan Boris Krcmar. De beste Poolse darter van dit moment is Krzysztof Ratajski. 'The Polish Eagle', die in zijn carrière al tien PDC-rankingtitels won, mag zich aan de Poolse fans laten zien tegen Masters-winnaar Stephen Bunting.

De eerste editie van de Poland Darts Masters in 2023 werd overtuigend gewonnen door Michael van Gerwen. 'Mighty Mike' speelde destijds één van zijn beste toernooien ooit. Nadat hij in de eerste ronde met 6-3 van Adam Gawlas had gewonnen, noteerde hij een gemiddelde van 110.79 per beurt in zijn gewonnen kwartfinale tegen Luke Humphries (6-2).

In de halve eindstrijd boekte Van Gerwen een 7-3 zege op Michael Smith met een moyenne van 104.02. In de finale werd Dimitri van den Bergh met 8-3 kansloos gelaten. Van Gerwen wierp in deze finale een gemiddelde van 113.22.

Loting Poland Darts Masters 2024

Luke Littler v Adam Gawlas

Peter Wright v Jacek Krupka

Luke Humphries v Gyorgy Jehirszki

Michael Smith v Radek Szaganski

Rob Cross v Sebastian Bialecki

Stephen Bunting v Krzysztof Ratajski

Michael van Gerwen v Karel Sedlacek

Nathan Aspinall v Boris Krcmar

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties