Loting voor senioren-WK bekend: Taylor treft Manley of Hedman, Scholten begint tegen Jenkins

De loting voor de eerste editie van de World Seniors Darts Championship is verricht. Aan dit evenement doen vele bekende namen uit het heden en verleden van de dartssport mee.

De grootste publiekstrekker is natuurlijk 16-voudig wereldkampioen Phil Taylor. De 61-jarige dartslegende gaat in de tweede ronde spelen tegen de winnaar uit het duel tussen Peter Manley en Deta Hedman. In hetzelfde kwart van de loting zit ook de laatste BDO-wereldkampioen Wayne Warren, die het opneemt tegen Tony O'Shea of Kevin Painter.

In het tweede kwart zijn Trina Gulliver en John Lowe de geplaatste spelers. Gulliver gaat uitkomen tegen Robert Thornton of Bob Anderson, terwijl voor Lowe een onderonsje met Paul Lim of Dave Prins wacht.

Aan het senioren-WK doet ook één Nederlander mee, namelijk voormalig UK Open-kampioen Roland Scholten. Hij kruist de degens met negenvoudig major-finalist Terry Jenkins. De winnaar van die partij treft Lisa Ashton in de tweede ronde. Verder in het toernooi wacht John Part of de winnaar van de wedstrijd tussen Les Wallace en John Walton.

Martin Adams is als tweede reekshoofd geplaatst aan de onderkant van de loting. Wolfie kruist de degens met Darryl Fitton of Richie Howson. In dit kwart zit ook Keith Deller, die gaat spelen tegen Alan Warriner-Little of Larry Butler.

De eerste editie van de World Seniors Darts Championship wordt van 3 tot en met 6 februari in de iconische dartstempel Circus Tavern in Purfleet gespeeld. Deze zaal was de plek waar Raymond van Barneveld na een legendarische finale ten koste van Phil Taylor zijn vijfde wereldtitel veroverde.

De winnaar van het toernooi ontvangt een cheque van 25.000 pond. Het evenement wordt online uitgezonden door de BBC.

Loting senioren-WK

Phil Taylor v Peter Manley/Deta Hedman

Wayne Warren v Tony O'Shea/Kevin Painter

Trina Gulliver v Robert Thornton/Bob Andersen

John Lowe v Paul Lim/Dave Prins

John Part v Les Wallace/John Walton

Lisa Ashton v Terry Jenkins/Roland Scholten

Keith Deller v Alan Warriner-Little/Larry Butler

Martin Adams v Darryl Fitton/Richie Howson

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties