Menzies baalt dat levenspartner Sherrock geen Tour Card haalde: 'Druk op haar is groter dan op wie dan ook'

Cameron Menzies heeft voor het eerst in zijn carrière een PDC Tour Card veroverd. Fallon Sherrock, de levenspartner van de Schot, slaagde daar echter niet in.

Menzies werd vorig jaar op Q-School nog gediskwalificeerd nadat hij door een toiletpauze te laat aan de oche verscheen. "Vorig jaar was een nachtmerrie. Mijn contract met het managementkantoor Dunvegan Darts liep af na Q-School en ik was bang dat ze het niet zouden verlengen. Baas Tommy Gilmour zal zich thuis wel eens de haren uit het hoofd trekken en zeggen dat die jongen gek is. Maar dit jaar zorgde ik ervoor dat mijn toiletpauzes ruim voor ik speelde waren. Bovendien concentreerde ik me tijdens de wedstrijden dubbel hard”, aldus Menzies tegenover Oche180.

De 32-jarige Schot bereikte op de eerste dag van de finalefase van de UK Q-School meteen de finale, die hij verloor van James Wilson. Uiteindelijk werd hij achtste in de Q-School ranglijst en veroverde zo een Tour Card. “De eerste dag leverde me een paar punten op. Ik wist dat daarna één of twee punten zeker genoeg konden zijn. Maar een paar jongens speelden echt goed tegen me en elke nederlaag zette meer druk op de volgende wedstrijd. Het werd gewoon moeilijker en moeilijker en uiteindelijk was het bibberen tot de laatste dag.”

Grote opluchting

"Het is een grote opluchting”, vervolgt Menzies. “Ik ben er al zo vaak dichtbij geweest en ben blij dat ik er eindelijk doorheen ben. Dit is iets wat ik wilde doen. Ik moet me nu concentreren op het klimmen op de ranglijst en daarop voortbouwen voor de toekomst."

Menzies zal een voltijdse job combineren met een dartscarrière. "Het werk zal goed gaan, Ik werk meestal in ploegdiensten van maandag tot vrijdag, maar ik zal iets regelen en vrije dagen ruilen en de week erna inhalen. Ik doe loodgieters- en timmerwerk. Ik denk dat het eerste wat ik te horen krijg is dat ik een toilet moet ontstoppen, er zal niets veranderen”, lacht hij.

Geen Tour Card voor Sherrock

In tegenstelling tot Menzies slaagde zijn levenspartner Fallon Sherrock er niet in om een Tour Card te veroveren. “Fallon speelde heel goed, ze versloeg een paar goede spelers. De druk die op haar ligt is groter dan op wie dan ook, vooral door de sociale media. Ze is nog vrij jong voor een darter en gaat nog beter worden. In de komende paar jaar zal ze wel die Tour Card veroveren, daar ben ik zeker van. We hebben wel een overeenkomst, we spelen allebei beter op het podium. Ik denk dat je er op de vloer gewoon meer over nadenkt. Op het podium speel je gewoon."

Lees meer over:
PDC Cameron Menzies Q-School

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties