Loting World Cup of Darts 2020: Van Gerwen en Noppert in eerste ronde tegen Brazilië

De loting voor de World Cup of Darts heeft Nederland gekoppeld aan Brazilië. Dat betekent voor Michael van Gerwen en Danny Noppert een koppelwedstrijd tegen Diogo Portela en Bruno Rangel.

Voor Noppert wordt het zijn debuut op dit toernooi. Van Gerwen zit al sinds 2013 in het Nederlandse team voor de World Cup of Darts en wist het toernooi in 2014, 2017 en 2018 samen met Raymond van Barneveld te winnen. Vorig jaar trok hij samen met Jermaine Wattimena het oranjetenue aan en verloor Nederland in de halve eindstrijd van Ierland.

Bij het bereiken van de tweede ronde wacht mogelijk een ontmoeting met Spanje, want Cristo Reyes en Toni Alcinas nemen het op tegen 'dwergland' Italië. In hetzelfde kwart zitten ook de Duitsers met Max Hopp en debutant Gabriel Clemens. Zij treffen eerst het Finse duo Marko Kantele en Kim Viljanen.

Het derde kwart is op voorhand het meest interessante met onder meer Wales (Gerwyn Price en Jonny Clayton), Schotland (John Henderson en Robert Thornton), Ierland (verliezend finalist van vorig jaar met Steve Lennon en William O'Connor), Australië (Simon Whitlock en Damon Heta), Polen (Krzysztof Ratajski) en Zuid-Afrika (Devon Petersen).

Engeland, nummer één van de plaatsingslijst, kruist de degens met de Filipijnen. Een pittig openingsduel dus voor Michael Smith en Rob Cross, die gaan gooien tegen Lourence Ilagan en Noel Malicdem.

De Belgen Kim Huybrechts en Dimitri van den Bergh hebben niet ongunstig geloot. Zij spelen eerst tegen Tsjechië en kunnen in de tweede ronde uitkomen tegen Hong Kong of China.

Loting World Cup of Darts 2020

(1) Engeland v Filipijnen

Litouwen v Gibraltar

(8) Oostenrijk v Verenigde Staten

Singapore v Hongarije

(4) Noord-Ierland v Canada

Nieuw-Zeeland v Denemarken

(5) België v Tsjechië

Hong Kong v China

(2) Wales v Rusland

Japan v Schotland

(7) Ierland v Australië

Polen v Zuid-Afrika

(3) Nederland v Brazilië

Italië v Spanje

(6) Duitsland v Finland

Zweden v Griekenland

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties