Loting World Grand Prix 2020: Pittige start voor titelverdediger Van Gerwen

De loting voor de World Grand Prix heeft pittige duels uitgewezen voor de Nederlanders in de eerste ronde. Enkel Danny Noppert kende een relatief gunstige loting.

Noppert werd gekoppeld aan debutant Ryan Searle. Potentiële tegenstanders voor bij de laatste zestien zijn Gary Anderson en Rob Cross. Titelverdediger Michael van Gerwen zit in een lastig gedeelte van de loting. De 31-jarige Brabander neemt het eerst op tegen Krzysztof Ratajski en treft daarna mogelijk Jose de Sousa of de in vorm verkerende Devon Petersen.

Dirk van Duijvenbode gaat zijn World Grand Prix-debuut maken tegen Mensur Suljovic. Bij winst wacht Michael Smith of Dimitri van den Bergh. Jermaine Wattimena kruist de degens met titelfavoriet Gerwyn Price en heeft verder Kim Huybrechts en Brendan Dolan in zijn deel van de loting.

Dave Chisnall, vorig jaar verliezend finalist op dit toernooi, opent tegen drievoudig Lakeside-kampioen Glen Durrant. James Wade staat tegenover Mervyn King, terwijl Adrian Lewis het opneemt tegen Chris Dobey.

Voor regerend wereldkampioen Peter Wright wacht een ontmoeting met toernooidebutant Ryan Joyce. Ian White strijdt tegen Jonny Clayton voor een plek in de tweede ronde, terwijl Nathan Aspinall in Gabriel Clemens zijn eerste tegenstander kent. Jamie Hughes lootte voormalig Lakeside-kampioen Stephen Bunting.

De World Grand Prix 2020 staat van 6 tot en met 12 oktober op het programma. Het toernooi kent een uniek format omdat de legs ook met een dubbel begonnen moeten worden. Dit jaar wordt het evenement achter gesloten deuren afgewerkt in Coventry.

Loting World Grand Prix 2020

(1) Michael van Gerwen v Krzysztof Ratajski

Jose de Sousa v Devon Petersen

(8) James Wade v Mervyn King

Adrian Lewis v Chris Dobey

(4) Michael Smith v Dimitri van den Bergh

Mensur Suljovic v Dirk van Duijvenbode

(5) Rob Cross v Gary Anderson

Danny Noppert v Ryan Searle

(2) Peter Wright v Ryan Joyce

Dave Chisnall v Glen Durrant

(7) Daryl Gurney v Joe Cullen

Jonny Clayton v Ian White

(3) Gerwyn Price v Jermaine Wattimena

Brendan Dolan v Kim Huybrechts

(6) Nathan Aspinall v Gabriel Clemens

Jamie Hughes v Stephen Bunting

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties