De Zwaan loopt finale jeugd-WK op pijnlijke wijze mis, ook Zonneveld verliest in halve eindstrijd

Jeffrey de Zwaan en Niels Zonneveld zijn er niet in geslaagd de finale van het PDC-jeugdwereldkampioenschap te halen. Beide Nederlanders gingen in de halve eindstrijd onderuit.

De Zwaan was bij zijn laatste jeugd-WK de nummer één van de plaatsingslijst. The Black Cobra won zijn eerste drie duels soepeltjes, maar overleefde zowel bij de laatste zestien als in zijn kwartfinale matchdarts tegen respectievelijk Moreno Blom en Ryan Meikle.

In de halve eindstrijd leek De Zwaan echter gemakkelijk op een finaleplek af te koersen. De Leidschendammer nam een 4-0 voorsprong tegen Joe Davis, maar drie slechte legs van de Nederlander stonden aan het begin van een comeback van Davis. Het werd 4-3 en vervolgens begon zijn Engelse tegenstander een stuk beter te gooien. Het werd nog wel 5-4 voor De Zwaan, maar Davis maakte zijn comeback compleet door de laatste twee legs te winnen.

In navolging van De Zwaan liep ook Zonneveld een finaleplek mis. De Noord-Hollander ging met 6-1 ruim onderuit tegen de 20-jarige Bradley Brooks.

De finale wordt zoals gebruikelijk tijdens de Players Championship Finals op 29 november gespeeld. Beide finalisten plaatsen zich voor de Grand Slam of Darts 2021, terwijl de uiteindelijke jeugdwereldkampioen aan het aankomende WK Darts mag meedoen.

Laatste 16

Jeffrey de Zwaan 6-5 Moreno Blom
Ryan Meikle 6-5 Callan Rydz
Brian Raman 6-4 Lewis Pride
Joe Davis 6-2 Jaikob Selby-Rivas
Martin Schindler 6-5 Keane Barry
Bradley Brooks 6-4 William Borland
Nathan Rafferty 6-2 Jarred Cole
Niels Zonneveld 6-5 George Killington

Kwartfinale

Jeffrey de Zwaan 6-5 Ryan Meikle
Joe Davis 6-4 Brian Raman
Bradley Brooks 6-5 Martin Schindler
Niels Zonneveld 6-2 Nathan Rafferty

Halve finale

Joe Davis 6-5 Jeffrey de Zwaan
Bradley Brooks 6-1 Niels Zonneveld

Finale (op 29 november)

Joe Davis v Bradley Brooks

Plaats reactie

666

0 reacties