Zonneveld en De Zwaan bereiken halve eindstrijd PDC-jeugdwereldkampioenschap

Een Nederlandse finale op het PDC-jeugdwereldkampioenschap is nog altijd mogelijk. Jeffrey de Zwaan en Niels Zonneveld zijn allebei doorgedrongen tot de halve eindstrijd in Barnsley, waar de PDC World Youth Championship wordt gespeeld.

De Zwaan overleefde net als in zijn achtste finale tegen Moreno Blom matchdarts. Tegenstander Ryan Meikle kon zijn drie wedstrijdpijlen niet benutten, waarna de winst met 6-5 naar de Leidschendammer ging. The Black Cobra treft Joe Davis bij de laatste vier, die Brian Raman met 6-4 versloeg.

Niels Zonneveld plaatste zich voor de halve eindstrijd na een gemakkelijke 6-2 zege op Nathan Rafferty. Hij speelt tegen Bradley Brooks. De Engelsman was met 6-5 te sterk voor Martin Schindler.

Er wordt gespeeld totdat er twee finalisten over zijn. De finale wordt zoals gebruikelijk tijdens de Players Championship Finals op 29 november gespeeld. Beide finalisten plaatsen zich voor de Grand Slam of Darts 2021, terwijl de uiteindelijke jeugdwereldkampioen aan het aankomende WK Darts mag meedoen.

Laatste 16

Jeffrey de Zwaan 6-5 Moreno Blom
Ryan Meikle 6-5 Callan Rydz
Brian Raman 6-4 Lewis Pride
Joe Davis 6-2 Jaikob Selby-Rivas
Martin Schindler 6-5 Keane Barry
Bradley Brooks 6-4 William Borland
Nathan Rafferty 6-2 Jarred Cole
Niels Zonneveld 6-5 George Killington

Kwartfinale

Jeffrey de Zwaan 6-5 Ryan Meikle
Joe Davis 6-4 Brian Raman
Bradley Brooks 6-5 Martin Schindler
Niels Zonneveld 6-2 Nathan Rafferty

Halve finale

Jeffrey de Zwaan v Joe Davis
Bradley Brooks v Niels Zonneveld

Plaats reactie

666

0 reacties