Luke Humphries schuift favorietenrol van zich af voor WK Darts: ''Uiteraard wel een kanshebber, dat ontken ik niet''

Luke Humphries kroonde zich zondagavond tot eindwinnaar op de Grand Slam of Darts. 'Cool Hand Luke' versloeg in de finale Rob Cross met 16-8.

Voor Humphries is het al de tweede majortitel dit jaar, nadat hij vorige maand ook al de World Grand Prix op zijn naam schreef. Door zijn sterke prestaties wordt hij door veel volgers getipt als één van de absolute topfavorieten voor het komende WK, dat midden december van start gaat in Alexandra Palace. "Toch ben ik nu niet plots dé topfavoriet voor het komende WK", zegt de 28-jarige Engelsman tegenover Viaplay.

Humphries beseft echter wel dat zijn status de voorbije maanden enorm veranderd is. "Uiteraard ben ik wel een grote kanshebber, dat ga ik zeker niet ontkennen. Maar er zijn zoveel goede spelers en het WK is ook een speciaal toernooi. Het wordt moeilijk om het WK te winnen, maar ik weet wel dat het mogelijk is. Ik ga er alles voor doen om wereldkampioen te worden. De komende weken ga ik me zo perfect mogelijk voorbereiden, alle details moeten juist zitten voor die opperste bekroning."

Humphries kan mits WK-winst ook de nieuwe nummer één van de wereld worden, iets wat Michael Smith vorig jaar ook realiseerde door de Grand Slam of Darts en het WK te winnen. "Als ik moet kiezen, dan liever wereldkampioen", zegt hij. Maar als ik beide doelen ik één keer kan realiseren zou dat uiteraard geweldig zijn. Het is een grote opportuniteit en alles waar ik ooit van gedroomd heb."

Komend weekend komt Humphries, die als zevende geplaatst is, eerst nog in actie op de Players Championship Finals. In Butlin's Minehead neemt hij het in de openingsronde op tegen Martin Lukeman. De winnaar neemt het in de volgende ronde op tegen de winnaar van het duel tussen Radek Szaganski en Ian White.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties