Wayne Mardle twijfelt niet: "Luke Humphries is momenteel de beste speler ter wereld"

Amper een maand na zijn eerste majortitel heeft Luke Humphries er met de Grand Slam of Darts al een tweede beet.

Humphries versloeg in de finale Rob Cross met 16-8. "Hij heeft nooit beter gespeeld", zegt Wayne Mardle, zelf voormalig majorfinalist en tegenwoordig analist en co-commentator bij Sky Sports.

"Niemand weet echter of dit het begin is van veel meer of dat dit zijn laatste major is. Het leven kans soms verrassende wendingen nemen. Maar één ding is zeker, momenteel is hij de beste speler ter wereld."

Vorig jaar won Michael Smith de Grand Slam of Darts en vervolgens ook het WK. "Luke zal nu hopen om hetzelfde te realiseren. Ook bij Smith had je lange tijd die vraagtekens of hij wel een major kon winnen. Nadien speelde hij met zoveel vertrouwen op het WK dat hij zo goed als onklopbaar was. Dat gevoel heb ik nu ook bij Luke."

"De dartswereld heeft ook iemand als Luke nodig", vervolgt Mardle. "Hij speelt snel, praat vlot en is iemand naar wie kinderen kunnen opkijken. Het is ook iemand die zich voorbeeldig gedraagt. Bovendien heeft hij het niet makkelijk gehad, een aantal jaar geleden worstelde hij nog met angststoornissen."

"Luke is ook iemand die gestaagd gegroeid is. Het is niet zo dat hij net als Rob Cross binnen het jaar na zijn debuut bij de PDC al wereldkampioen werd. Nee, won eerste het jeugd-WK, groeide nadien op de European Tour en is nu klaar om veel meer te winnen. Alle twijfels zijn verdwenen."

Mardle ziet ook dat Humhpries de juiste mensen achter hem heeft. "Als je ziet hoeveel familie en vrienden hier aanwezig zijn om hem te steunen, dat doet me heel veel plezier. Luke komt uit een gewoon milieu en zal niet snel gaan zweven. Ik gun hem al het succes."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties