Rob Cross erkent zijn meerdere in Luke Humphries: "Maar volgende week wil ik terugslaan op de Players Championship Finals"

Rob Cross is er niet in geslaagd om voor het eerst in zijn carrière de Grand Slam of Darts te winnen. 'Voltage' ging in de finale met 16-8 onderuit tegen Luke Humphries.

Cross deed het met bijna 104 gemiddeld nochtans uitstekend in de finale. De 33-jarige Engelsman moest echter het onderspit delven tegen een ontketende Humphries die een gemiddelde van 104.69 haalde en ook nog eens 60 procent op zijn dubbels scoorde.

"Luke speelde echt geweldig", opent Cross. "Ik heb mijn best gedaan, maar ik verloor van de betere speler. Hij verdient dan ook deze titel. Het publiek was geweldig en zo respectvol, en ik vond het echt leuk om in Wolverhampton te spelen en heb mijn best gedaan om er toch nog een wedstrijd van te maken."

Cross bekijkt het vooral filosofisch. "Soms krijg je niet altijd wat je wilt in het leven en soms moet je het op de koop toe nemen. Het is een beetje pijnlijk om te verliezen, maar soms moet je ook je meerdere kunnen erkennen."

Met een finaleplaats op zak kijkt Cross dan ook boordevol vertrouwen uit naar de rest van het jaar, waar met de Players Championship Finals en het WK nog twee grote afspraken gepland staan. "Ik heb een goede week gehad en ik kom terug. Ik speel op dit moment geweldig en voel me goed. Ik ga dit nu een paar dagen laten bezinken en dan trek ik volgende week naar de Players Championship Finals met de ambitie om dat toernooi te winnen. Net zoals ik naar het WK trek met dezelfde ambitie. Het vertrouwen is er, nu is het tijd om er ook de vruchten van te plukken."

Cross klimt door deze finaleplaats ook één plaats op de wereldranglijst en staat nu achtste. In de Players Championship Finals neemt hij het in de openingsronde op tegen de Schot Cameron Menzies.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen