Luke Humphries dolgelukkig na tweede majortitel: "Deze voelt net zo goed als de eerste"

Luke Humphries heeft de Grand Slam of Darts gewonnen door in de finale Rob Cross met 16-8 te verslaan. Voor Humphries was het al de tweede major dit jaar.

Humphries won vorige maand ook al de World Grand Prix. "Twee tv-titels pakken is fantastisch, ik kan het niet geloven," opent Humphries, die een gemiddelde van 104,69 haalde en bijna 60% gemiddeld op zijn dubbels scoorde.

De 28-jarige Engelsman brak dit jaar definitief door aan de top. "Om nog een grote titel te pakken nadat ik nog niet zo lang geleden mijn eerste won, is een droom die uitkomt. Het is iets wat ik me niet had voorgesteld, dus ik ben echt trots. Het voelt net zo goed, natuurlijk kan niets de eerste verslaan, maar de tweede voelt net zo goed, vooral de manier waarop ik daar weer gespeeld heb."

Humphries kreeg het nochtans niet cadeau. In de finale haalde ook Cross met 103.61 een bijzonder hoog niveau. "Het was een lange, slopende strijd vandaag, maar ik denk dat we een goede show hebben neergezet. Het was echt een zware wedstrijd, maar ik denk dat we allebei heel goed hebben gespeeld."

"Ik moest vertrouwen op de ervaring die ik de laatste jaren heb opgedaan op de Europese Tour", vervolgt 'Cool Hand Luke'. "Ook daar heb ik vaak mijn beste niveau gehaald in de halve finales en finales. Nu was het in de halve finale echter niet geweldig. Het was een groot contrast met de finale, waarin ik veel, veel beter speelde, ongeveer zoals ik het hele toernooi speelde."

Humphries had tot slot ook nog lovende woorden voor zijn tegenstander in de finale. "Rob was absoluut fantastisch, hij gaf me geen leg en ik moest voor elke leg werken. Hij is nog zo'n grootheid van onze generatie, een wereldkampioen en ik heb veel respect voor hem. Deze week heb ik een aantal geweldige spelers verslagen tegen wie ik door de jaren heen heb opgekeken, zoals Gary Anderson, James Wade en Rob."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen