Luke Humphries & Michael van Gerwen maken halve finale line-up compleet op avond 16 van Premier League Darts in Sheffield

De halve finales op de slotavond van de 2024 Premier League Darts-campagne in Sheffield zijn compleet. Naast het duo Luke Littler en Michael Smith, die al eerder in de kwartfinales hadden gewonnen, hebben nu ook Luke Humphries en Michael van Gerwen zich bij hen gevoegd.

Humphries pakte vorige week de weektitel in Leeds, en hoewel Littler's overwinning op Peter Wright eerder op de avond 'Cool Hand Luke' al de kans had ontnomen om de toppositie in de ranglijst te bemachtigen, hield de wereldkampioen zijn hoop op nog een weektitel levend met een 6-4 overwinning op Gerwyn Price.

Op basis van de gemiddelden is Price een van de meest in vorm zijnde spelers in 2024, hoewel de Welshman nog moet worden beloond met resultaten. Helaas voor Price ging dat gebrek aan beloning door in Sheffield, want ondanks dat hij al vroeg op een 2-0 voorsprong kwam, maakte Humphries gelijk. In de legs die volgden ging het tot 4-4 gelijk op, maar dan was het Humphries die de voorsprong forceerde met een 16-darter. Dit werd gevolgd door een 17-darter in de volgende leg, waardoor de Engelsman de overwinning pakte en doorging naar de halve finales met een 6-4 overwinning, met een gemiddelde van 93,83.

In de halve finale neemt Humphries het op tegen Michael van Gerwen. Hoewel zowel Rob Cross als Michael van Gerwen niets anders hadden om voor te spelen dan hun trots, was het niveau in het begin nog steeds hoog, waarbij de Nederlander leg 2 won in slechts 11 darts. Ondanks dat van Gerwen gemiddeld rond de 110 zat, was het Cross die de overhand wist te krijgen en naar een 4-1 voorsprong ging met een 104 checkout.

Toen van Gerwen echter op hoog niveau bleef presteren, zakte Cross iets weg en werd dit afgestraft door de regerend Premier League Darts kampioen die bij 4-4 opnieuw op gelijke hoogte kwam. Toen beide spelers enkele dubbels misten in de negende leg, was het opnieuw van Gerwen die het laatst lachte voor een vierde leg op rij en een 5-4 voorsprong. Nadat Cross opnieuw een pijl miste op dubbel in leg 10, was het van Gerwen die tops gooide voor een 55-checkout en de 6-4 overwinning, met een gemiddelde van 105,7.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties