Luke Littler mikt na jeugd-wereldtitel ook op sterke prestatie bij PDC-WK: "Kan niet wachten om in Alexandra Palace aan te treden"

Net voor de finale van de Players Championship Finals werden de toeschouwers in Butlin's Minehead nog op een prachtig kijkstuk getrakteerd. In de finale van het PDC World Youth Championship was Luke Littler in de finale met 6-4 te sterk voor Gian van Veen.

Littler en Van Veen schotelden de toeschouwers in de zaal een geweldig hoogstaande finale voor, waarin door beide heren samen maar liefst dertien 180-scores werden gegooid. De 16-jarige Engelsman krijgt voor zijn zege 10000 pond, Van Veen moet zich tevreden stellen met de helft.

"Het is verbazingwekkend. Ik kan het niet in woorden uitdrukken hoe ik me nu voel," zei Littler, die een gemiddelde van 102,16 haalde(tegenover de 97.48 van Van Veen) en zo Josh Rock opvolgt als wereldkampioen bij de jeugd.

Littler kwam in de finale als een komeet uit startblokken en bij 5-1 had hij de zege voor het grijpen. Toch werd het alsnog spannend. "Ik begon bijzonder goed en stond met veel vertrouwen te spelen, Gian toonde vervolgens echter zijn klasse en kwam nog sterk terug. Ik ben gewoon zo blij dat ik alsnog wist te winnen."

De tienersensatie werd eerder dit jaar tweede in de eindstand (achter Van Veen) van de Development Tour (waar hij vijf toernooien wist te winnen) en veroverde zo een Tour Card voor de komende twee jaar. Ook voor het komende PDC-WK is hij, net als Van Veen overigens, geplaatst. "Het gaf me een enorme boost om hier voor zo'n groot publiek te spelen, dit voelde echt geweldig. Ik kan nu uiteraard niet wachten om naar Alexandra Palace te gaan om het WK bij de grote jongens te betwisten. Dat wordt opnieuw een geweldig ervaring."

Zowel Littler en Van Veen zijn door hun finaleplaats op dit jeugd-WK meteen ook verzekerd van deelname aan de Grand Slam of Darts volgend jaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties