Madars Razma schrijft geschiedenis na halvefinaleplaats op Baltic Sea Darts Open in Kiel

Madars Razma wist afgelopen weekend verrassend de halve finales te halen op de Baltic Sea Darts Open in Kiel door achtereenvolgens Chris Dobey (6-5), Dave Chisnall (6-5), Joe Cullen (6-5) en Ryan Searle (6-3) te verslaan.

In de halve eindstrijd ging Razma met 7-4 onderuit tegen de latere winnaar Rob Cross, maar de halvefinaleplaats was voor 'Razmatazz' wel voldoende om geschiedenis te schrijven.

Razma is de eerste speler uit de Nordic & Baltic-regio (Scandinavische landen en Baltische staten) die meer één keer de kwartfinale van een Euro Tour-toernooi heeft gehaald, zo berekende statistiekenplatform TheRedBit180.

De darter uit Letland haalde in 2022 al de halve finale van de European Darts Matchplay en herhaalde die prestatie dus op de Baltic Sea Darts Open. Razma is ook de enige speler uit die regio die überhaupt voorbij de kwartfinales is gekomen. Regiogenoten Jarko Komula (2013), Magnus Caris (2017), Dennis Nilsson (2017), Kim Viljanen (2017) en Darius Labanauskas (2017) haalden allemaal één keer de kwartfinale van een Euro Tour-toernooi.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties