Maik Kuivenhoven kan ontketende Rob Cross niet stoppen op Baltic Sea Darts Open

Maik Kuivenhoven liep vanmiddag tegen een ontketende Rob Cross op in de laatste 32 van de Baltic Sea Darts Open. Het werd 6-2 voor de voormalig wereldkampioen, die een gemiddelde van 102,59 liet aantekenen.

Al in de openingsleg liet Cross zien dat hij er zin in had. Hij begon met een 125-finish nadat Kuivenhoven zichzelf met een 180 op 50 wegzette. Kuivenhoven brak Cross in de derde leg, na een matige leg van Cross. Dat was eerder uitzondering dan regel.

Cross stoomde door. Regelmatig had hij twee triples per beurt, en kwam Kuivenhoven te laat op een dubbel. Cross pakte via een 167-finish de 5-1 voorsprong, liet Kuivenhoven nog een leg pakken maar daarna was het over. 6-2 werd het voor Cross.

Nadat Joe Cullen nog moeizaam op gang kwam tegen James Wade, vloog hij met enkele indrukwekkende legs naar een 6-3 zege. De eerste drie legs was Cullen op de scores geen schim van zichzelf, maar daarna hervond hij zichzelf.

Wade was te wisselvallig, waar Cullen vanaf de vierde leg in rap tempo de ton-scores opstapelde. Wade kreeg weinig kansen op de dubbel omdat Cullen scorend wegrende van hem. Als Wade kansen op de dubbel kreeg, was dat meer omdat Cullen zijn dubbels niet meteen uitgooide.

Cullen won na een 0-2 achterstand liefst zes van de zeven legs. Het hoogtepunt was een 10-darter om 5-3 te maken. In de leg daarop maakte Cullen het na symbolisch prutswerk op de dubbels het in 17 darts af. Hij speelt morgen tegen Dave Chisnall of Madars Razma.

Ricardo Pietreczko kende in de laatste wedstrijd van de middagsessie weinig moeite met qualifier Moritz Hilger. Zonder zich bovenmatig in te spannen won Pietreczko met 6-0.

Hilger strafte prutswerk van Pietreczko in de tweede leg op de dubbels niet af, waardoor hij naar 2-0 uit kon lopen en met een 120-finish daarna op 3-0 kwam. Middels een 13- en 15-darter snelde Pietreczko naar de eindstreep.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties