Manley over weigering om hand Taylor te schudden na WK-finale: ''Ik wilde hem het plezier niet gunnen''

Peter Manley bereikte in zijn carrière driemaal de finale van het PDC-WK, telkens stond Phil Taylor echter in de weg van een wereldtitel.

In 2002 ging Manley met 7-0 onderuit in de WK-finale en stormde hij meteen het podium af, zonder Taylor de hand te schudden. "Na het winnen van toernooien rende hij vaak naar links en naar rechts, het hele podium rond zonder de hand van de tegenstander te schudden. Ik wilde hem het plezier niet gunnen. Toen hij de beslissende dubbel gooide, begon ik weg te lopen. Maar hij draaide zich om om mijn hand te schudden, hij rende niet om het podium heen zoals ik dacht. Maar ik was er niet, ik was weg", doet Manley zijn verhaal tegenover Daily Star.

Toch koesterde Manley nooit haat tegenover Taylor. "Phil had altijd het gevoel dat ik iets tegen hem had of zo. Het was geen afkeer. Uiteindelijk probeerde ik gewoon het beste voor mezelf te doen. Ik ging Phil niet uitnodigen voor de zondagse thee en goede vrienden worden. Als ik er achteraf op terugkijk, was hij de enige speler waarvan ik wist dat als hij zijn beste niveau haalde, ik hem niet kon verslaan. Je ging echter niet de wedstrijd in met die instelling. Je gaat altijd de wedstrijd in om te winnen. Ik geloofde altijd dat ik kon winnen. Zelfs de WK-finale die ik met 7-0 verloor, waren er toch drie of vier sets die 3-2 waren."

Plaagstoten

Intussen zijn de 60-jarige Manley en 62-jarige Taylor actief op het seniorencircuit. Ze blijven elkaar plaagstoten uitdelen. "Hij heeft gedreigd me met een schop op het hoofd te slaan, nietwaar? (verwijst Manley naar een recent interview van Taylor). Ik denk echter niet dat hij die nu nog kan optillen. We jennen elkaar vaak, maar vroeger meende je er iets van. Nu is het echt een grap, want ik kan misschien wel praten, maar niet lopen", lacht Manley.

Lees meer over:
PDC Phil Taylor Peter Manley

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen