Mardle geniet van Premier League in volle zalen: 'Het is weer echt darten'

De acht darters in de Premier League Darts hebben deze week een weekje vrij. Inmiddels zijn er al drie speelweken afgewerkt met het nieuwe format.

De acht deelnemers spelen zestien keer een toernooi. Het wordt wel zo ingedeeld dat een speler de andere deelnemers tweemaal tegenkomt in een kwartfinale. Tijdens twee speelweken, in de achtste en zestiende speelweek, wordt de loting verricht op basis van de puntenstand.

Met resultaten tijdens de zestien toernooitjes kunnen punten worden gescoord. Een halve finale levert twee punten op, een tweede plek drie punten en een toernooiwinst vijf punten en een bonus van 10.000 pond. Op basis van deze punten wordt de nieuwe Premier League Darts ranglijst gevormd. De vier beste spelers gaan door naar de play-offs van de Premier League Darts.

Darts-analist Wayne Mardle is blij dat de Premier League weer op gang is, nadat de competitie vanwege de coronapandemie vooral achter gesloten deuren werd gespeeld.

''Je miste de sfeer en het gevoel van in de arena's te zijn. Ik geniet ervan en ik geniet van het format'', zegt Mardle in gesprek met zijn werkgever Sky Sports.

Mardle, vier keer zelf deelnemer aan de Premier League, had eerst nog zijn bedenkingen bij het nieuwe format. "Ik was sceptisch. Ik ben altijd sceptisch als het gaat om format veranderingen. Ik wil het zien werken, maar 'het werkt'. Begrijp me niet verkeerd, het is een beetje moeilijker voor de spelers en drie keer per avond spelen is niet zo eenvoudig. Je moet je voorbereiding goed doen, je wilt niet overdrijven en op hol slaan. Ik denk dat de spelers er van genieten en om terug te zijn in arena's die bomvol zitten, het is weer echt darten!"

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties