Mardle pleit voor aanpassing format op Grand Slam of Darts

Wayne Mardle heeft op Twitter gepleit voor een kleine verandering aan het format voor de Grand Slam of Darts. De huidige opzet is nadelig voor de speler die in de tweede halve finale speelt.

Peter Wright maakte zondagavond een uitgebluste indruk in de finale tegen Gerwyn Price. Dat was ook niet vreemd, want Wright had aan het einde van de middag zijn halve finale tegen Michael Smith gespeeld. Price had zijn halve eindstrijd tegen James Wade aan het begin van de middag. The Iceman maakte daardoor een fittere indruk in de finale en zegevierde eenvoudig met 16-8.

Mardle hoopt de PDC ertoe te kunnen bewegen om de kwartfinales op één dag in te plannen. Nu wordt deze ronde over twee dagen uitgesmeerd. Om dat mogelijk te maken pleit de Engelse analist ervoor om het format van de kwartfinales te verkleinen van best of 31 legs naar best of 21 legs.

De halve finales zouden dan, zoals nu ook het geval is, dan wel gewoon over best of 31 legs gespeeld worden. De halve finales worden dan op de tweede zaterdag afgewerkt, waarna een dag later de finale op het programma staat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties