Price veel te sterk voor Wright in finale Grand Slam of Darts

Gerwyn Price heeft voor de derde keer in zijn carrière de Grand Slam of Darts op zijn naam geschreven. The Iceman was in de finale oppermachtig tegen Peter Wright.

De Welshman won het toernooi in Wolverhampton eerder in 2018 en 2019. In 2019 was hij in de finale met 16-6 te sterk voor Wright, nu wist Snakebite twee legs meer te pakken, maar ging hij er wederom kansloos af.

Price zette meteen de toon in de eerste leg door 140 uit te gooien, waarna hij met onder meer een 14-darter en een 13-darter naar een 4-1 voorsprong snelde voorafgaand aan de eerste pauze.

Wright keerde vervolgens terug tot 4-3 en miste daarna één kansje op dubbel 16 om gelijk te maken. Wellicht was de wedstrijd anders gelopen als die pijl erin was gegaan, maar daarna kwam The Iceman amper nog in het spelbeeld voor. Met onder meer een 10-darter, twee 13-darters en 14-darter liep Price razendsnel uit naar 10-3.

De Welshman had even later nog maar één leg nodig nadat hij de voorsprong had uitgebreid naar 15-6. Wright wist de achterstand nog iets respectabeler te maken door 86 en 155 uit te gooien voor 15-8, maar daarna viel het doek alsnog voor de Schot. Price zette zichzelf met een 180-score weg op 29 en gooide deze finish in twee pijlen via dubbel 12 uit om de titel te pakken in Wolverhampton.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties