Price in zevende hemel na derde Grand Slam-titel: 'Ik kan mezelf een schouderklopje geven'

Gerwyn Price won zondag voor de derde keer in zijn carrière de Grand Slam of Darts. In de finale was de Welshman met 16-8 veel te sterk voor Peter Wright.

Price was eerder in 2018 en 2019 de beste in Wolverhampton. In 2019 was hij in de finale met 16-6 te sterk voor Wright, nu wist Snakebite twee legs meer te pakken, maar ging hij er wederom kansloos af.

''Ik ben enorm blij dat ik dit toernooi weer heb gewonnen. Het is moeilijk om te winnen wanneer de beste spelers ter wereld meedoen. Ik kan mezelf een klopje op mijn schouder geven, hier ben ik zeer tevreden mee'', zei Price na het veroveren van zijn zevende televisietitel.

De oud-rugbyer vond dat hij de basis van zijn eindzege in het begin van de finale legde. ''Ik zette Peter meteen onder grote druk. Daarna bleef ik mijn niveau volhouden en ik miste vrijwel niets.''

Toen Price het toernooi ook won in 2018 en 2019, werd de Grand Slam of Darts eveneens in de Aldersley Leisure Village in Wolverhampton gespeeld. Vorig jaar werd vanwege de coronapandemie uitgeweken naar Coventry, en werd The Iceman in de tweede ronde uitgeschakeld.

De nummer één van de wereld is dus al drie edities ongeslagen in Wolverhampton. ''Ik heb hier nu drie keer gespeeld en drie keer gewonnen. Helaas werd het vorig jaar elders afgewerkt. Hopelijk kan ik deze reeks in de komende jaren voortzetten.''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties