Mardle vraagt zich af of Durrant nog terugkeert aan de top: 'Hou ouder je bent, hoe moeilijker het is'

Peter Wright stak er met kop en schouders bovenuit op de voorbije World Matchplay. Er waren echter ook enkele spelers die flink ontgoochelden.

Wayne Mardle, zelf voormalig topspeler en tegenwoordig actief als analist, pikt er enkele spelers uit. "Ik maak me vooral zorgen om Glen Durrant. Hij heeft hard geprobeerd om zijn vorm terug te vinden en zei dat hij opnieuw wat gelukkiger is, hij denkt dat hij nog enkele maanden tijd nodig heeft om opnieuw aan te knopen met zijn beste vorm. Hij liep vorig jaar een covid-besmetting op, maar dat is volgens hem niet de oorzaak van zijn slechte prestaties sindsdien. Ik zie echter weinig verbetering en dat doet me toch twijfelen of we ooit nog de beste 'Duzza' gaan terugzien", aldus Mardle bij Sky Sports.

Ook Daryl Gurney is al een tijdje op de sukkel. "Ik ben een van degenen die denkt dat hij terugkomt", zegt Mardle. "Hij heeft immers zoveel kwaliteit en mist gewoon wat zelfvertrouwen. Hij is ook nog relatief jong (35 jaar). Daarom is de situatie met Durrant ook volledig anders. Die heeft een leeftijd, hoe ouder je bent, hoe moeilijker het is om het terug te komen."

Beaton

Steve Beaton was er dit jaar voor het eerst sinds 2000 niet bij op de World Matchplay, 'The Bronzed Adonis' is inmiddels afgegleden naar de 40e plaats op de wereldranglijst. "Hij hangt al enkele jaren rond de 32e plaats en is nu toch aan het afzakken. Hij zal er dit jaar nog bij zijn op het WK, maar daarna zien we hem misschien pas weer bij het volgende WK. En dat is moeilijk te verkroppen, zeker als je thuis zit. Ik heb dit zelf ook meegemaakt als speler, je speelt alle grote toernooien, doet het regelmatig heel goed en dan is er een jaar dat je er plots niet meer bij bent, laat staan dat je meedoet aan de top. Dat is vast moeilijk te verkroppen voor Steve, ik vraag me dus af hoe hij daarmee zal omgaan", besluit Mardle.

Mardle vraagt zich af of Durrant nog terugkeert aan de top: 'Hou ouder je bent, hoe moeilijker het is'
Lees meer over:
PDC Glen Durrant Wayne Mardle

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties