Martin Schindler zorgt voor enorme stunt en schrijft International Darts Open op zijn naam

Martin Schindler heeft zondagavond zijn allereerste PDC-rankingtitel gewonnen. 'The Wall' pakte verrassend de titel op de International Darts Open door Gerwyn Price in de finale te verslaan, waardoor Schindler als derde Duitse speler erin slaagde om een Euro Tour-toernooi te winnen.

Schindler stond twee jaar geleden al eens in een Pro Tour-finale. Toen verloor hij in de finale van Players Championship 8 van Michael van Gerwen. De Nederlander zat Schindler vervolgens ook dwars bij de vorige twee keren dat de Duitser in de halve finale op een Euro Tour-toernooi stond.

Van 'Mighty Mike' had Schindler in Riesa geen last, want Van Gerwen had zich afgemeld voor de International Darts Open. Schindler versloeg achtereenvolgens Jan Dueckers (6-1), Joe Cullen (6-3), Richard Veenstra (6-1), Danny Noppert (6-5) en Chris Dobey (7-3) om zich te plaatsen voor de finale.

De grootste uitdaging wachtte echter in de finale. Price had het Euro Tour-toernooi in Riesa al vier keer gewonnen en haalde opnieuw de eindstrijd na zeges op Brendan Dolan (6-4), Ricardo Pietreczko (6-3), Ross Smith (6-5) en Stephen Bunting (7-5).

Price kwam in de finale op een 2-0 voorsprong, maar liet de leiding uit zijn handen glippen nadat hij vier dubbels miste in de vierde leg. Schindler kwam op gelijke hoogte via dubbel 16 en nam de voorsprong met een 15-darter over.

De twee daaropvolgende legs gingen weer naar Price, maar 'The Iceman' verspeelde opnieuw een break. Schindler trok de stand opnieuw gelijk na een 80 finish in de achtste leg en nam de leiding over met een 120 finish. De Duitser kwam daarna op 7-4 via een 20-darter en een 10-darter.

Price maakte het nog even spannend door de achterstand met een 12-darter te verkleinen tot 7-5. Schindler begon daarna met een 140-score aan de leg die hem de titel moest bezorgen. 'The Wall' wist het uiteindelijk met een 17-darter af te maken, waarna hij emotioneel ter aarde viel op het podium.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties