Mathers wordt derde Australiër op de PDC Pro Tour: 'Enorm veel steun gehad van Simon Whitlock'

Naast Simon Whitlock en Damon Heta zal er de komende twee jaar nog een derde Australiër actief zijn op de PDC Pro Tour. De 39-jarige Gordon Mathers veroverde onlangs op Q-School een Tour Card.

"Ik besef het nog niet helemaal, ik denk dat het pas volledig zal doordringen als ik donderdag het eerste toernooi van de Super Series speel. Ik heb bijzonder veel berichtjes gekregen van het thuisfront. Ondanks het uurverschil hebben bijzonder veel mensen mijn resultaten gevolgd en dat heeft me echt naar goede prestaties gestuwd", aldus Mathers bij Weekly Dartscast.

Mathers zou oorspronkelijk eigenlijk niet eens deelnemen aan Q-School. "Na het WK wou ik terugkeren naar Australië maar toen werd mijn vlucht geannuleerd. Daardoor heb ik beslist om me alsnog in te schrijven voor Q-School, met het inmiddels bekende gevolg'', zegt hij lachend.

Steun van Whitlock

Mathers kwam midden november naar Engeland ter voorbereiding op het WK. "Inmiddels verblijf ik al zo'n vier maanden bij Simon Whitlock. Hij is echt een enorme steun voor mij, ik kan hem niet genoeg bedanken. Het plan is nu om op termijn met mijn familie in Engeland te gaan wonen. Financieel is het echter niet makkelijk met vrouw en vier kinderen en ook de huidige pandemie bemoeilijkt de situatie. Toch hoop ik dat alles zo snel mogelijk in orde komt."

Lees meer over:
PDC

Plaats reactie

666

0 reacties